"Байден погодився із запуском підготовки оформлення нового договору про розподіл сфер впливу наддержав замість "Ялти" 1945 року. Мрія Путіна почала здійснюватися", - політолог

"Робота йде одразу у двох напрямках: 1) зняти з практичного порядку денного питання вступу України до НАТО; 2) добитися передачі Києвом частини повноважень "ДНР»-«ЛНР", - на своїй сторінці у Фейсбуці пише політолог Андрій Миселюк, зазначають Патріоти України, і продовжує.

Ці напрямки обговорення Байденом і Путіним на їхньому онлайн-саміті 7 грудня з подальшою спільною роботою представників США і Росії щодо них ще до зустрічі президентів США і РФ були чітко спрогнозовані Інститутом «Діалог»:

«Сьогодні Путін під час закритої відеоконференції з Байденом спробує 1) предметно і 2) у практичній площині обговорити конкретні російські пропозиції щодо того, яким чином буде облаштований новий світовий порядок. Це, зокрема:

• новий пакт європейської безпеки, який чітко зафіксує припинення розширення НАТО на схід - у напрямку РФ;

• отримання Москвою гарантій того, що Україну та Грузію не приймуть до НАТО;

• припинення поставок летальної зброї Україні;

• припинення військових дій на Донбасі із наданням цім територіям широкої автономії у складі України.

Цей перелік побажань - звичайно, лише позначення принципових для Росії речей. Які вона намагатиметься відстоювати у довгому й складному діалозі з США (іншого діалогу, враховуючи калібр цих побажань та принципові позиції самих Сполучених Штатів, бути й не може)».

Прямо на саміті Байден і Путін й домовились без зволікань почати цей довгий та складний діалог. І створити двосторонню робочу групу, яка буде працювати над цими російськими пропозиціями. «Щоб зняти занепокоєння з боку Росії» діяльністю НАТО. Протягом тижня Путін пообіцяв Байденові надати вже чіткі й докладно прописані російські міркування із позначених вище питань.

Тобто, Путін намагається зараз здійснити перехід від процесу руйнування існуючих після Другої світової війни старих принципів світового порядку до оформлення замість них нових принципів.

На саміті з американським колегою господар Кремля особисто запропонував господарю Білого дому конкретні умови облаштування нового світового порядку замість зламаного Росією за 8 років післявоєнного облаштування світу. І Байден погодився із цією пропозицією, від якої (на переконання і його, і Путіна) він вже не міг відмовитися.

Якщо точніше – Джо Байден погодився обговорювати російські пропозиції з нового облаштування світового порядку й узгоджувати їхнє втілення. Тобто, погодився із запуском процесу практичної підготовки до оформлення нового договору про розподіл сфер впливу світових наддержав замість «Ялти» 1945 року. Давня мрія Путіна почала здійснюватися.

Й стартовим майданчиком для відпрацювання вміння сторін чути та розуміти один одного стане саме наша Україна.

Відповідні сигнали, зокрема, щодо відсутності перспективи членства України в НАТО протягом найближчих 10 років з боку Вашингтону вже пішли.

Зрозуміло всім, – й Путіну в першу чергу - що офіційно президент Байден в жодному разі не зможе заявити про зняття із поточного порядку денного питань вступу до НАТО України, а також й Грузії. Саме по неофіційним каналам й надсилаються подібні сигнали.

Любителям заспокоюватись офіційними заявами Заходу про суверенне право кожної країни самостійно вирішувати питання про приєднання до НАТО можна не хвилюватися – такі заяви у виконанні офіційного Вашингтону лунатимуть й надалі.

Що стосується Донбасу, то тут США більш чітко позначили свою позицію. Спочатку ще до саміту Байдена з Путіним раптом з Вашингтона полився цілий водоспад заяв про користь Мінських угод і необхідність їхнього скорішого виконання.

А тепер Вашингтон й вирішив прискіпливо контролювати, як ці угоди виконуються Києвом. Й заявив про бажання стати активним учасником мирного процесу з врегулювання ситуації на Донбасі.

Як і у випадку із членством в НАТО в цьому питанні так само не варто очікувати ОФІЦІЙНИХ наполягань з боку Вашингтона на адресу Києва щодо виконання російських ультимативних вимог про надання надзвичайно широкої автономії так званим «ДНР»-«ЛНР».

Але ж намагатися переконувати Київ зробити поступки у менш принципових питаннях Вашингтон неодмінно буде. Зокрема, щодо тих, які закріплені в додатку до Мінських угод-2: створення в «ДНР»-«ЛНР» загонів народної міліції для охорони правопорядку, амністія бойовикам, угоди центральної влади у Києві з Донецьком і Луганськом щодо економічного, соціального і культурного розвитку цих територій тощо.

Таким чином, глобальні гравці почали на практиці етап переформатування світового порядку в глобальному масштабі. Він супроводжуватиметься переформулюванням їхніх позицій з принципових питань. І те, що ще вчора здавалось чітким і зрозумілим, наприклад, у позиціях й підходах того ж Вашингтона, сьогодні, у цьому «дивному новому світі» таким вже не буде.

Всім скептикам, думаю, варто вивчити кейс погодження добудови «Північного потоку-2» Москвою, Вашингтоном і Берліном через голови Києва та Варшави.

Отже, оформлення правил в цьому новому облаштуванні світу йде повним ходом. Чим скоріше Україна зможе комплексно оцінити його виклики, загрози й можливості – тим в нас більше буде шансів відстояти свої національні інтереси й зайняти гідне нашої країни місце в цьому новому світові", - констатує політолог.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...