"Байрактари" ЗСУ практично зникли з поля бою. Протягом 2022-го майже всі були збиті, - експерт

У перші місяці повномасштабного вторгнення безпілотники Bayraktar TB2 часто використовувалися українськими військовими, однак останнім часом практично зникли з поля бою.

Як заявив аналітик і експерт із безпілотних і роботизованих військових систем Центру військово-морського аналізу Семюель Бендетт для Insider, за 2022-й рік майже всі БпЛА були збиті, а решта виконують лише розвідувальні завдання.

"Загальна оцінка безпілотників, таких як TB2, полягає в тому, що вони добре працюють без складних протиповітряних і електронних засобів захисту. Як відносно повільний і низьколітаючий БПЛА, він може стати мішенню для ряду добре організованих систем ППО – ми бачили це в Лівії та Нагірному Карабасі", - сказав Бендетт.

Експерт відзначає, що Росія на початку повномасштабного вторгнення була вразливою до атак Байрактарів, однак з часом адаптувалася до боротьби з ними. Окупанти вдосконалили засоби електронної боротьби та правильним чином налаштували свою ППО.

"Як тільки російські військові зібралися, вони змогли збити багато TB2", – заявив Бендетт.

Минулого року Україна заявила, що отримала 50 безпілотників Bayraktar TB2 з початку російського вторгнення, але до кінця 2022 року вони в основному зникли з поля бою.

Бендетт відзначає, що для атак Байрактари наразі не використовуються, однак у цілях розвідки – так. За його словами, українські війська використовують "вдосконалену оптику та датчики" БпЛА, щоб направляти інші безпілотники для атак, залишаючись поза зоною дії російських систем повітря та РЕБ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В 47-й ОМБр ЗСУ показали, як їхній дрони-камікадзе влучає у групу російських окупантів (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 8:22

Пілот роти ударних БПЛА Strike Drones Company 47-й ОМБр дроном-камікадзе ліквідує групу з трьох російських окупантів. . Відповідне відео опублікував телеграм-канал Бутусов плюс. . Якщо уважно придивитися, на першій секунді відео можна бачити ще трьох...

Народні прикмети на 19 березня. Що треба зробити у день Дарини Брудної, щоб зберегти любов і вірність в родині

вівторок, 19 березень 2024, 7:05

19 березня за новим стилем (1 квітня - за старим) - день пам'яті святих мучеників Хрисанфа і Дарії III століття, які жили в стародавньому Римі. Хрисанф походив із багатої і знатної сім'ї язичників. Батьки дали йому гарну освіту, сам він дуже любив чита...