Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з цього аеродрому всю авіатехніку, зокрема ту, яка могла бути пошкоджена в результаті ракетного удару.

Натомість чітко можна побачити влучання та руйнування не тільки на майданчику з пусковими установками та РЛС комплексу С-400, але й також – на майданчиках, де накопичувались різного роду боєприпаси. При цьому можемо також зауважити сліди від розльотів після вторинної детонації боєкомплекту, пише військово-аналітичний портал Defense Express.

Image 0

На перший погляд, ці супутникові знімки не дають ефектної картини із знищеною рашистською авіатехнікою. І можна навіть зробити поверховий висновок про те, що можливо саме склади із боєкомплектом та пускові з РЛС до С-400 й були головною ціллю удару.

Однак якщо приглянутись уважніше, то зможемо зауважити одну цікаву деталь – схоже, що Сили оборони України перейшли до реалізації доволі цікавої стратегії ракетних ударів.

Суть цієї стратегії можна описати так – бити по (на перший погляд) другорядним об’єктам з тим, щоб прискорити вивід із строю головної цілі. Якщо далі розвивати цю тезу, то зможемо побачити таку картину – ЗСУ могли цілити саме по майданчикам із ЗРК та боєкомплектом із розрахунку, що вторинна детонація може заодно суттєво пошкодити авіатехніку на аеродромі.

Image 1

Крім того, виходить ще один цікавий ефект – сам факт вдалого проведення ракетного удару по аеродромі в Джанкої встановив тут рашистам "зону закритого доступу", в якій вони бодай тимчасово не мають можливості застосовувати свою авіацію у війні проти України.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

РФ нещадно б'є по Харкову й Одесі, тому що для Кремля харків'яни й одесити – це "зрадники", - Леонід Невзлін

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:00

"Постійні терористичні удари російських військ по українських містах – це частина стратегії, яку у Кремлі називають "створенням санітарної зони". Насправді це стратегія вигнання українців з тих територій, претензію на які Путін оголосив ще у своїй "кри...

Вічний Мамин День

четвер, 2 травень 2024, 23:56

Сокровенне. Вступ до великого ювілейного торжества: перша партія гостей фотографується на пам'ять... Зверніть увагу: ще одна партія людей, яке ось-ось сяде ювілейного столу...(Перепрошую, друзі, ніяк не можу розвернути по горизонталі цю свытлину). . Юв...