Бажає бути "канцлером миру": Шольц, імовірно, хоче схилити Україну до переговорів, - Politico

Небажання канцлера Німеччини Олафа Шольца надавати Україні далекобійну зброю, зокрема ракети Taurus, є «продуманою стратегією». Його кінцева мета, ймовірно, полягає в тому, щоб Україна погодилася на мирні переговори з країною-агресором Росією, причому краще раніше, ніж пізніше. Про це йдеться в матеріалі Politico в четвер, 7 березня, передають Патріоти України.

Видання пише, що Шольцем рухає «глибоко вкорінений страх перед Росією», що бере початок у минулому столітті, і бажання виглядати «канцлером миру». Зокрема, він боїться, що поставки Україні Taurus, які здатні досягти Москви і зруйнувати Кримський міст, можуть підштовхнути російського диктатора Володимира Путіна вжити «заходів у відповідь проти Німеччини».

Наразі Німеччина є другою після США країною за рівнем військової підтримки України, надавши 17,7 мільярда євро. Однак за часткою ВВП країна посідає 11-те місце порівняно з іншими союзниками Києва. «Це говорить про те, що у німців є фінансові можливості зробити набагато більше. Але вони не хочуть», — пише Politico.

Ще одним доказом наявності страху перед РФ є заяви Шольца, вказується в матеріалі. Донині він відмовляється говорити, що хоче, щоб Україна виграла війну. Він каже лише, що «Росія не повинна перемогти, а Україна не повинна програти».

Стратегія Шольца також зумовлена виборами в Німеччині, які відбудуться 2025 року. Згідно з опитуваннями, майже 60% німців виступають проти постачання Україні ракет Taurus. На тлі падіння рейтингу Шольца до найнижчого в історії рівня єдина сфера, в якій канцлер стабільно користується хорошими відгуками від населення — це його ставлення до України, пише видання.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Соревнование посредников на возможных переговорах между Украиной и Россией идет полным ходом. В чем их интерес и каковы шансы? - Злий Одесит

вівторок, 17 вересень 2024, 0:30

Соревнование посредников на возможных переговорах между Украиной и Россией идет полным ходом. В чем их интерес и каковы шансы? В последнее время тема «мирных переговоров» между Украиной и Россией приобрела второе дыхание, которое в медийном пространств...

На Покровському операційному напрямку противник зумів трохи розширити вклинення в районі Новогродівки, однак за Лисівку та Сухий Яр, зачепитися йому поки не вдається - Костянтин Машовець

понеділок, 16 вересень 2024, 23:19

1. На Куп'янському напрямку, очевидно, противник силами 1-ї "гвардейской" танкової армії (ТА), а саме - її 2-ї "таманской" мотострілецької дивізії (мсд), при дієвій участі 4-ї "кантемировской" танкової дивізії (тд), активно рветься до річки Оскіл по на...