БЕБ працює не на державу, а на кишені влади... - Бутусов

В 2021-му році президент Зеленський створив Бюро економічної безпеки, він казав про видатну реформу, яка очистить економіку від тіньової сфери, та одночасно позбавить бізнес тиску силовиків, прийнятого за десятки років роботи старої податкової міліції.

Для цього на посаду голови БЕБ офіс президента призначив через сфальшований конкурс... одного з керівників податкової міліції часів Януковича та Порошенка - Вадима Мельника. У Мельника у декларації була феноменальна обдарована бізнес-талантами родина, і усі фінансували єдиного нездатного заробити на держслужбі чиновника - і дружина, і мама, і теща, і брат, і навіть 20-річний син податківця: https://www.pravda.com.ua/columns/2021/12/1/731590...

Було багато критики у медіа, але Зеленський як завжди не звернув на це увагу, бо йому зручніше призначати саме таких - корумпованих, "замазаних", керованих.

Ну чим це могло закінчитись?

Одразу виявилось, що БЕБ працює не на державу, а на кишені влади. Верховна Рада під час війни створила слідчу комісію, і бізнесмени понесли випадки корупції БЕБ. І у квітні 2023-го офіс президента наказав Мельнику подати у відставку - і він подав, щоб злити набраний негатив і не створювати проблеми з західними партнерами.

І от замість Мельника призначили виконуючого обов'язки голови БЕБ співробітника СБУ Едуарда Федорова. І раптом журналісти виявили, що і мама і дружина Федорова - надзвичайно успішні підприємці, які роблять гроші з повітря - перепродають державним та комунальним підприємствам діоди та щебень, які чомусь державні органи не купують напряму у виробників, а виключно з націнкою у посередників - родичів Федорова (а наглядова рада Укрзалізниці чомусь не помічає цю корупційну схему):

Едуард Федоров під час війни фактично будує приватний готель у Карпатах, будує маєток в елітному місці під Києвом, купив під час війни нову машину "Тесла". І у цей час його товариші з СБУ, які воюють на фронті, змушені прохати кошти на дрони та машини у підприємців, яких контролює заможний в.о. голови БЕБ, бо держава не отримує доходів, щоб фінансувати належним чином сили оборони.

Чи може хоч щось змінитись в економіці і чи можуть з'явитись податки у бюджеті, якщо влада призначає для контроля економіки чиновників, які живуть краще та заробляють більше переважної більшості українських підприємців?

Чи може БЕБ боротись з корупцією, якщо першим, що має перевіряти голова БЕБ це схеми доходів та витрат його власної родини?

Чому навіть страшна війна не може змусити владу у Києві відмовитись від таких тупих корупційних призначень, що вам ще має статися, щоб ви почали думати головою та не ганьбили державу?

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...

У рейтингу найвпливовіших людей 2024 року журналу Time опинився голова офісу президента Андрій Єрмак - Бутусов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 2:35

Сам президент Володимир Зеленський у рейтинг Time не потрапив, і ми розуміємо чому - Зеленський давно вже не є самостійним керівником, замість нього більшість політичних та кадрових рішень в Україні давно вже ухвалює Єрмак. . За «політичну діяльність...