Без ретуші: Як виглядав СРСР за мить до розпаду (фото)

В ті часи там було брудно, існував дефіцит, а люди жили бідно.

У мережі з'явилися красномовні фото без ретуші магазинів та інших закладів в останні моменти існування СРСР (1987-1991 роки). Знімки опублікував популярний білоруський дослідник часів СРСР і блогер Максим Мирович, передають Патріоти України.

Так, на кількох фото зображено майже повністю порожні холодильники та стелажі в радянських універсамах в 1989-1991 роках. Водночас на одному з них ще й видно нові електронні ваги, впроваджені через те, що продавці нібито нерідко обдурювали покупців.

Ще на ряді знімків видно величезні черги під магазинами і в них, зокрема і за якимось дефіцитним товаром, приблизно у той ж період.

Крім продуктових магазинів, їжу можна було ще купити і на ринках, де час від часу траплялися свіжі овочі і відносно непогане м'ясо. Але там процвітала антисанітарія. Хоча в той час це нікого особливо не хвилювало – головне, що на ринках можна було купити хоч якусь їжу.

В останні роки існування СРСР дефіцит або повна відсутність товарів спостерігалося не тільки в продуктових магазинах, але і в промтоварних, наприклад, взуттєвих. Торгівля промтоварами тоді часто проходила так: пускався слух про те, що десь "викинуть" щось нормальне, він відразу ж розлітався містом, і біля цього магазину моментально утворювалася величезна черга, люди в якій стояли ночами, змінюючи один одного.

Також існували так звані "люксові" магазини, в які теж зазвичай були величезні черги.

На фото були зображені і радянська перукарня, і навіть їдальня в 1989 році.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрієм нагадує особу, яка страждає від домашнього насильства, але не здатна порвати з насильником, - Євстратій Зоря

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:30

"Також впливає матеріальна залежність – відсутність власного житла, власних зовнішніх контактів, осіб, на чию допомогу можна розраховувати. Зрештою, впливає звичайний страх, що «все буде лише гірше». Структура МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрі...

Апетити всяких Аль-Каїд та ІДІЛ обмежуються банками, автобусами, церквами та концертними залами. Росія ж знищує цілі міста разом з їхнім населенням, - Невзоров

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:15

"ІДІЛ – винятково мерзенна організація. Але поводиться вона набагато делікатніше і скромніше, ніж росія. Саме РФ зараз претендує на місце примадонни світового тероризму", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передают...