"Безумовно, є залежність...": Авіаексперт пояснив, як Україна може боротися з новими російськими дронами

Росія продовжує створювати системи, що дозволяють проникати крізь наші сили протиповітряної оборони. Проте українські захисники мають стратегії для виявлення і знищення цих загроз. Особливо це стосується безпілотних систем, які мають невеликі розміри, низьку швидкість та висоту польоту. Таку думку висловив авіаексперт Анатолій Храпчинський в ефірі OBOZ.Talk, передають Патріоти України.

"Насправді тут треба зрозуміти, що Росія буде намагатися і далі створювати певні системи, які б дозволяли б їм проникати крізь наші сили проти повітряної оборони. Але я б звернув увагу, що насправді, якщо ми кажемо про безпілотні системи, то вони мають певні ознаки – за розміром, на невеликій швидкості, на невеликій висоті. І в принципі, якщо ми кажемо про протидію, то вона єдина проти таких типів дронів, як "Шахеди", і проти нових, які Росія намагається розробляти", – сказав він.

Але, за словами експерта, для ефективнішого реагування потрібні нові системи, які автоматично відпрацьовуватимуть ці завдання. Важливо створювати низьковисотні радіолокаційні системи, що дозволять виявляти такі засоби і знищувати їх автоматично.

"В принципі, поодинокі етапи ми вже бачимо, всі вже бачили відео FPV-дронів, які знищують розвідувальні дрони, тому, я думаю, що найближчим часом ми побачимо вже комплексне рішення, коли буде і виявлення, і знищення за рахунок ударних БПЛА з боку України. Є вже застосування, вже є випробування, тобто є вже дрони, які дають змогу нам перехоплювати, наприклад, повітряні ціли. Але я кажу про те, що ми це робимо зараз у ручному режимі. І тут треба казати про створення системи автоматичного знищення", – сказав Храпчинський.

Експерт також розповів, що Росія планує виробляти компоненти для безпілотників на підприємствах, які раніше займалися виготовленням пластикових чи металевих деталей. Однак проблемою залишається оснащення цих безпілотників необхідними системами навігації, двигунами та бойовими частинами. Росія залежить від поставок з Ірану та Китаю, що створює труднощі у виробництві і запуску безпілотників.

Він зазначив, що зменшення кількості запущених в бік України дронів типу "Шахед" свідчить про проблеми з поставками комплектуючих. Це вказує на залежність Росії від своїх партнерів та відсутність прогресу у створенні власної елементної бази.

Крім того, Храпчинський наголосив, що нещодавно в Україні відбулася нарада, де обговорювалися досягнення вітчизняних компаній у виробництві компонентів для безпілотних літальних апаратів та засобів радіоелектронної боротьби. Ці компоненти створюються безпосередньо в Україні, що скорочує логістику і дозволяє швидше постачати готову продукцію на фронт.

"І це дуже важливо, тому що це скорочує логістику щодо збирання вже готових продуктів, які ми постачаємо на лінію фронту. Безумовно, є залежність від певних компонентів високотехнологічних, але за рахунок відкритого діалогу з нашими західними партнерами є створення і підписання певних умов, які дозволяють нам отримувати ці компоненти. Давайте пригадаємо, зараз, наприклад, був підписаний договір між "Антоновим" і "Боїнгом". Це доволі потужна перспектива щодо взаємодії таких великих компаній", – резюмував експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Останні новини з КурНР: Спалено українську та кілька російських одиниць бронетехніки, кадирівці тікають срочників Путіна кладуть пачками. Росіяни відступають. Z-воєнкори в істериці

середа, 7 серпень 2024, 8:05

Патріоти України пропонують вашій увазі зведення ключових подій в районі Суджі від Юрія Бутусова. 1️⃣ Сили Оборони ведуть групу полонених кацапів на територію України. . 2️⃣ Ворог уразив нашу ББМ. Подальша доля машини та екіпажу невідома. . 3️⃣ Знище...

Хай живе КурНР: Вояки Путіна відступили ще з одного населеного пункту Курщини (мапа)

середа, 7 серпень 2024, 7:33

РосЗМІ поширюють інформацію про втрату контролю над н.п. Свердликово, що на Курщині, передають Патріоти України. "Появилась информация, что ВСУ подтягивают силы к границе для повторной мощной атаки на Курскую область.", - повідомив напередодні ввечері ...