Безумовно, ворог готується до реваншу: Експерт оцінив ризики повторного наступу окупантів з боку Білорусі

Військовий експерт Сергій Грабський впевнений, що Росія готується до реваншу і може піти у великий наступ зимою-весною 2023 року. У цьому контексті він розглядає напрямок Білорусі досить пріоритетним Про це він розповів в ефір телеканалу "Freeдом" у п'ятницю, 16 грудня, передають Патріоти України.

"Мобілізація в Росії відбулася. Якщо під час першої хвилі тисячі військових кинуто відразу у бій без підготовки. Їхнє завдання було стримати наступ українських військових, але в цей же час противник нарощує сили і створює свою типічну армію, а саме - мобілізовану, яка була завжди основою для ЗС РФ. Противник, безумовно, готується до реваншу і задач тих військ, які стримують наступ нашої армії", - впевнений він.

На переконання Грабського, білоруські війська будуть грати свою гру - це відволікати увагу української армії від подій на фронті.

"Безумовно, що навіть 200 тисяч буде недостатньо для наступу на Київ. Білоруські військові будуть грати - відволікати увагу Сил оборони. Фактично, білоруський корпус окупаційних військ уже беруть участь у війні. Поки не сухопутні, але він задіяний у війні", - зауважив експерт. Він припускає, що потенційний наступ російської армії може відбутися і у квітні. Експерт розглядає такий варіант.

"Що стосується щодо часових параметрів. Тут все залежить від того, наскільки ми приймаємо часові показники підготовки. Потрібно розуміти, що для нормального згуртовування військових частин потрібно мінімум 3 місяці. Таким чином, якщо ми говоримо жовтень-січень є цим періодом, коли можна говорити про можливі провокації.

Також можемо говорити про лютий-березень. Але тут залежить, наскільки противник захоче створювати дійсно ударні підрозділи, а це вимагає більшого часу для організації взаємодії між різними видами ЗС та між окремими військовими частинами у складі одного війського об'єднання. Це тоже займає часу. Тому тут є розходження у термінах. Все залежить, наскільки політично дозріє новий наступ російських військ. Я більше схиляюся до квітня", - вважає він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Влада Харкова має розробити план укріплення міста, а не відновлення, - депутатка облради

вівторок, 14 травень 2024, 14:02

Депутатка Харківської обласної ради Галина Куц вважає, що Харків під час війни має переорієнтуватись на стратегію укріплення, а не відновлення, передають Патріоти України. "Влада Харкова вже давно має переорієнтуватись у напрямку стратегії укріплення м...

Якби мій підрозділ у 2023-му побачив відкриті групи окупантів - жити їм було б пару хвилин. Чому під Вовчанськом зараз не так? - Юрій Луценко

вівторок, 14 травень 2024, 13:55

"Щодо Вовчанська", - пише український політик та колишній генпрокурор Юрій Луценко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Паніці – ша! Ніяких катастрофічних подій не відбулося. Росіяни продовжують страте...