"Бєлгородський сценарій" для Білорусі: Чому Лукашенко з переляку чкурнув до Путіна після чуток про тяжку хворобу, - експерт

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко знову відправився до російського диктатора Путіна, хоче його попередня поїздка закінчилася 6-денним зникненням, передають Патріоти України.

Навіщо Лукашенко знову поїхав до Путіна, про це в інтерв’ю ТСН.ua розповів військовий експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак. На думку експерта, перш за все білоруському диктаторові потрібні гроші, тому він знову їде до РФ з простягнутою рукою. Друга причина – події в Бєлгородській області. Ступак вважає, що самопроголошений президент боїться повторення "бєлгородського сценарію" на своїй території.

"Лукашенко жодного разу не висловився, хоча постійно висловлюється на будь-яку тему, про Бєлгородщину, про ту ситуацію, про РДК. Взагалі нічого. Крім того, вони будують блокпости в Гомелі, укріплюються зі своєї сторони. Я думаю, що він поїхав попросити якісь гарантії, що Росія підтримає Білорусь у випадку, якщо така сама історія відбудеться з Білоруссю. Наприклад, коли полк Калиновського, бійців, які воюють за Україну на території України, спробують просто повернутися додому. То Лукашенко, мабуть, хоче заручитися підтримкою — або отримати якісь письмові гарантії, або попросити техніку і і людей, щоб вони стали на кордоні. Але головна мета — гроші, яких у Білорусі немає. Єдине джерело грошей — РФ", – каже експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Величезна територія, до якої українці тепер дістають": У Скабеєвої та її "експертів" паніка після рішення США поставити Україні ATACMS (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 11:44

Новина про довгоочікуване рішення США поставити Україні далекобійні ракети MGM-140 ATACMS викликала справжню паніку у російської пропагандистки Ольги Скабеєвої та її міньйонів. Про це свідчить оприлюднений у соцмережах уривок однієї з її програм, перед...

Москва перетвориться на фронтове місто як той Білгород? Скабєєва налякала своїх гостей властивостями озброєнь, які США передають Україні (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 9:52

"Російські пропагандисти ознайомилися зі списком озброєння, яке українці отримають від США, і тепер у прямому ефірі відсувають "червоні лінії" та шукають на карті місце для порятунку своїх сідниць, ближче до Північної Кореї", - іронізує журналіст Юрій ...