Бєня хоче видурити трохи грошей, але щось пішло не так: "Укрнафта" намагалася вибірково виплатити дивіденди, але держоргани заблокували шахер-махер "неолігарха"

23 грудня "Укрнафта" заявила про виплату дивідендів. У Нацдепозитарії виявили, що переведені на виплату дивідендів кошти отримають не всі міноритарні акціонери компанії, а лише частина з них, повідомляють Патріоти України з посиланням на .засновникf інвесткомпанії Універ Тараса Козака.

Оскільки вибірковість виплати дивідендів суперечить законодавству, Нацдепозитарій звернувся до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку. В регуляторі пообіцяли "вивчити і проаналізувати дії "Укрнафти".

"Укрнафта, контрольована нині модним олігархом (Ігорем Коломойським – ред), не любить чесно виплачувати дивіденди. Переважно належні прибутки отримували лише пов‘язані з Коломойським офшори та держава. Тисячам міноритарних інвесторів, пересічним громадянам України платили дірку від бублика. Лише через судові позови деякі з них отримували законні дивіденди. Це тривало багато років", – написав Козак.

За його словами, цьогоріч "Укрнафта" намагалася діяти аналогічним чином. В Національний депозитарій, який є платіжним агентом дивідендів, надійшли кошти для вибіркових акціонерів.

"НДУ не потрапив у розставлену пастку і відмовив Укрнафті у її незаконній вимозі. НКЦПФР підтримала Нацдепозитарій і захистила права міноритарних інвесторів", – пояснив Козак.

Нагадуємо, "Дзеркало тижня" повідомило, що другий уряд Зеленського планує до кінця рокурозділити компанію "Укрнафта" на "газову" та "нафтову" частини.

За таким планом "Нафтогазу" відійдуть три чверті видобутку газу та до 40% нафти. Та, зазначає видання, у такому разі переробляти нафту НАКу буде ніде, окрім як на Кременчуцькому НПЗ Коломойського.

На початку 2021 року "Нафтогаз України" розпочав перемовини з міноритарними акціонерами ПАТ "Укрнафти" щодо розділення активів компанії. Без розділення, зокрема, "Нафтогаз" не зможе вийти на IPO.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про вороже угрупування військ "Север"... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:14

На рахунок " гіпотетичного прориву противника у Харків" . Сьогодні, поговоремо про РОЗПОДІЛ тих сил й засобів УВ "Север", які - або вже є у розпорядженні його командування, або надійдуть туди протягом найближчого часу... Як відомо, війська (сили) цьог...

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів, - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...