Бʼється, як за своє життя: Російський політолог пояснив, навіщо Пригожину потрібен Бахмут

Російський публіцист та вчений Дмитро Орєшкін зазначив, що Пригожин за Бахмут б'ється як за своє життя, бо якщо він програє - його зжеруть, а як виграє - він всіх зжере. Про це він розповів в етері Еспресо, передають Патріоти України.

"Пригожин належить до того типу людей, які вважають, що треба влізти у бійку, а там побачимо. Він встряв у бійку, звісно, що він ворог і ним залишиться для Шойгу та Герасимова, але вони зараз змушені вступити у колаборацію, бо без цього не взяти Бахмут. Якщо Пригожин не зможе взяти Бахмут, то йому кінець, а якщо зможе, то буде себе презентувати як переможця, який один-єдиний чогось домігся за останній рік. Адже справді на інших фронтах не бачимо якогось просунення, у Бахмуті хоч щось є. Зрозуміло, що це чисто ідеологічний фактор, бо у стратегічному плані це не надто важливо", - сказав російський публіцист.

Дмитро Орєшкін зауважив, що взяття Бахмута ідеологічно виросло до захмарних розмірів Сталінграду 1942 року. "Якщо Пригожин візьме Бахмут, то у нього з’являється майбутнє, тому він б’ється за Бахмут, як за своє життя. А майбутнє у нього з’являється, знову таки в межах його нахабства, у тому, що він намагатиметься захопити партію під назвою "Справедлива Росія". Тобто, якщо Пригожин програє, його зжирають, а якщо виграє, тоді він усіх зжере, тому він грає на перемогу. І саме тому Путін його запустив на цю "поляну", бо Пригожин йому потрібен як людина, що показує приклад, дратує, змушує активніше ворушитися офіціозних військових. Але всі вони разом поки що нічого так і не досягли. Навіть якщо візьмуть той Бахмут, зовсім не найголовніший населений пункт Донецької області, то уже ніхто й не каже про те, щоб узяти Краматорськ, Слов’янськ та вийти до меж Донецької області, бо вже замкнулися на самому лише Бахмуті. У цьому сенсі Пригожин - цікавий персонаж як діагноз того стану, до якого Путін привів Росію", - підсумував Орєшкін.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Смерть військовозобов'язаного в ТЦК Кривого Рогу: Спливли нові подробиці

вівторок, 7 травень 2024, 13:53

У військовозобов'язаного, який помер у ТЦК Кривого Рогу Дніпропетровської області, виявили токсичну дію невідомої речовини. Про це повідомляє Телеграм-канал "СВОЇ | Кривий Ріг" з посиланням на результати розтину, передають Патріоти України. За даними р...

Фанати совка дуже образилися: Китайці показали свою версію, як Сталін посилав Мікояна до Мао Цзедуна (відео)

вівторок, 7 травень 2024, 13:41

Серед фанатів радянського режиму спалахнув скандал через образ диктатора Йосипа Сталіна у китайському історичному телесеріалі Дипломатичні ігри. Річ у тім, що в оприлюдненому у соцмережах уривку кривавого тирана було показано глядачам не як «великого л...