Бійці “Азову” продемонстрували 155-міліметрову французьку гаубицю TRF1 у дії

Артилеристи бригади Національної гвардії України “Азов” продемонстрували роботу 155-мм французької гаубиці TRF1. Фотографії гаубиць опублікували на офіційній сторінці підрозділу у Facebook.

Військові кажуть, що гармати цього типу продемонстрували чудові результати завдяки своїй точній стрільбі.

На рахунку TRF1 – знищені ворожі гаубиці Д-30, бронетехніка та особовий склад противника.

«Три з п’яти снарядів лягають точно в ціль, а два — в область цілі. Ця гаубиця набагато точніша, ніж ті, з якими нам доводилось працювати раніше», – розповів командир розрахунку.

TRF1

TRF1 – французька 155-мм гармата, розроблена компанією Giat Industries (зараз KNDS) у 1970-х роках. Вперше її представили в 1979-у році на оборонній виставці Eurosatory.

Розрахунок гармати складається з семи людей: командира гармати, стрільця, заряджаючого, двох підношувачів боєприпасів та ще двох людей для підготовки снарядів.

Для транспортування гаубиці та боєприпасів використовують вантажівки Renault TRM 10000.

Одна така вантажівка розрахована на 56 повних пострілів. Для самооборони на її даху встановлений кулемет M2 Browning калібру 12.7 мм.

TRF1 оснащена напівавтоматичною системою заряджання, що дозволяє тримати оптимальний темп стрільби.

Україна отримала від Франції шість причіпних саморухомих гаубиць TRF1 калібру 155-мм.

Вже 22 грудня 2022 року гаубиці цього типу помітили у Донецькій області. Перші кадри з цим озброєнням в Україні показав журналіст Андрій Цаплієнко.

«Французькі 155-мм гаубиці TRF1 вже використовують українською армією у бойових діях під Бахмутом», – розповів Андрій Цаплієнко.

На відео французьку гаубицю буксирує тягач Renault TRM 10000.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького