Бійці ССО знищили позицію окупантів з цінними для ворога та дефіцитними артилерійськими боєприпасами (відео)

152-мм високоточний боєприпас "Краснополь" в руках у ворога, фото ілюстративне

Сили спеціальних операцій ЗСУ у своїх соцмережах опублікували відео з успішною роботою операторів служби спільно з артилеристами Сил оборони України на Бахмутському напрямку — наші військові розгромили позицію російського окупаційного війська.

Як розповідають у ССО ЗСУ, бійцями тактичної групи "Медоїди" 3-го окремого полку було успішно знайдено та ідентифіковано ворожу ціль — позицію 152-мм гаубиці "Мста-Б" із дуже цінними для окупантів боєприпасами — керованими "Краснополями".

Бійці ССО скоригували по позиції рашистів вогонь українських артилеристів, які влучними ударами знищили російську гаубицю разом з цінними боєприпасами.

Нагадаємо, що "Краснополь" — керований артилерійський боєприпас, який окупанти використовують для підвищення точності своїх буксированих та самохідних артилерійських систем.

Image 0

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну у лютому 2022 року окупанти неодноразово скаржилися на дефіцит таких боєприпасів у військах, водночас також неодноразово повідомлялося про нарощення виробництва цього озброєння.

Також у травні цього року повідомлялося про успішне завершення дослідної експлуатації версії "Краснополя" для скиду з безпілотників — такий собі "ерзац-JDAM", над яким вони працювали з грудня 2022 року.

Щодо російських "Краснополів" також варто згадати й таке — крім того, що ЗСУ нищать склади з цими боєприпасами, наші військові також мають і трофейні ворожі 152-мм високоточні боєприпаси, наприклад, снаряди "Краснополь" опинилися у руках наших бійців у вересні-жовтні 2022 року під час наступу на Харківщині.

Трофейні 152-мм боєприпаси "Краснополь" у Збройних Силах України, стоп-кадр з відео Окремої президентської бригади

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...