"Білорусь заявила про обстріл свого прикордонного знаку з української сторони. Трактувати це можна по-різному", - політтехнолог Голобуцький

"Білорусь заявила про обстріл свого прикордонного знаку з української сторони. Інцидент стався 11 вересня на ділянці Пінського прикордонного загону. Під час огляду прикордонники застави «Сваринь» виявили пошкодження прикордонного стовпа і щитка із зображенням державного герба Республіки Білорусь у вигляді пробоїн від дробу (ймовірно, з мисливської рушниці)", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Трактувати це можна по-різному:

1. Це провокація Білорусі (тобто, розпорядження Лукашенка "щось вигадати таке, як вони нам погрожують") - Білорусь свідомо нагнітає антиукраїнську істерію через особисті манії й фобії Лукашенка. Дивно тоді, що це лише дроб, а не "воронки від американських мінометів", наприклад. Мету такого нагнітання зрозуміти складно: невже Лукашенко дійсно дійде до повноцінних збройних провокацій і порушення наших кордонів? До розв'язання локального конфлікту?
2. Це Кремль. Ну, або просто знудьговані російські "салдатікі" з навчань. Ми ж всі пам'ятаємо про свіжовідправлені Кремлем на наш кордон з боку Білорусі комплексів С-400? І передислокацію туди ж частини збройних сил РФ? Тобто, Кремль відновив затихлу на 4 місяці концентрацію своїх військ практично по всій протяжності нашого кордону. Нагадаю, в квітні там стояли "через навчання" 120 тисяч "іхтамнєтов", через що США навіть запланували додаткову військову допомогу на $150 млн (але її було скасовано через не надто вражаючі успіхи нашої влади за позначеними Байденом напрямками). Після претензій з боку США відбулась "деескалація" - цілих 10 тис. зі 120-х тис. відвели від наших кордонів. Тепер процес Кремлем відновлено - але вже з використанням території РБ. А заодно помалу створюється легенда, що війська і важка зброя - це "суто для захисту кордонів Білорусі від оголтілої київської воєнщини, котра навіть прикордонні знаки розстрілює, так агресивно налаштована щодо Білорусі".
3. Буквально цього тижня з'явились повідомлення від очевидців щодо випробувань важкого озброєння буквально на нашому кордоні з Білоруссю. Може, в когось з цих очевидців нерви не витримали, і вони трохи пошматували той совковий герб. Так чисто, від повноти душевних переживань".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...