Білоруська журналістка припустила, чи могли Лукашенка отруїти у Москві та що отримає Путін від його смерті

Кремль не зацікавлений у смерті самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка, адже він лояльний до Путіна і перетворив свою країну на майданчик для окупаційної армії РФ. Про це заявила білоруська журналістка, головна редакторка сайту Білорусі "Хартія’97" Наталія Радіна, передають Патріоти України.

Журналістка прокоментувала чутки, що Лукашенка могли отруїти 9 травня в Москві. Вона називає це малоймовірним. "Ці версії про отруєння в Москві я не розумію, тому що я не бачу в них логіки. У сьогоднішній ситуації Путіну прибирати Лукашенка для чого? Для того, щоб дестабілізувати ситуацію ще й у Білорусі? Тому що вони теж прекрасно розуміють, що це персоналістська диктатура", – каже Радіна.

На її думку, ймовірні наступники Лукашенка – Олександр Вольфович (Державний секретар Ради безпеки Республіки Білорусь) чи голова Верхньої палати парламенту Наталія Кочанова не зможуть втримати владу і "режим посипеться".

Журналістка вважає, що у Білорусі "дуже багато чого тримається на Лукашенкові". "А те, що Лукашенко нібито впирається, і щось там не дає робити Путіну, це теж самообман і казки. Насправді, я впевнена, що цього немає. Якщо досі територія Білорусі не задіяна найактивнішим чином, якщо якийсь час там не летять ракети, то це не означає, що вони не летітимуть в майбутньому. Це не означає, що білоруська армія не вступить у війну, якщо це гостро не знадобиться Володимиру Путіну. Лукашенко нічого насправді не вирішує. І суперечити сьогодні своєму кремлівському господареві він просто не в змозі. У нього немає для цього ні ресурсу, нічого", — каже Радіна.

Також вона не погоджується з думкою, що цей хворобливий стан білоруського диктатора може бути спланованим спецслужбами інсценуванням, адже це навпаки вдарило по режиму.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Розгром командного пункту в Бахмуті: Українські військові ліквідували топ-окупанта (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:07

У Росії почали визнавати втрати офіцерського складу внаслідок руйнівного удару ЗСУ по командному пункті окупантів у захопленому Бахмуті Донецької області, зазначають Патріоти України. Як повідомив офіцер ЗСУ, військовий блогер, який відстежує втрати РФ...

"Небесна благодать зійде на воїнів": У сторічному пророцтві старця Ігнатія знайшли слова про перемогу України

п’ятниця, 3 травень 2024, 12:55

Пророцтво старця Ігнатія було зроблено сто років тому, але саме зараз його слова про долю України стали дуже важливими - він напророкував перемогу Україні. Про це йдеться у відеоролику на Youtube-каналі "Український молитовник", передають Патріоти Укра...