Більше в курсі, ніж нардепка Безугла? У НАТО зробили заяву про план Залужного на війну

У НАТО зробили несподівану заяву про Залужного. У брюссельских кулуарах зізналися, що у головнокомандувача ЗСУ є план на війну. В Альянсі вже затвердили річний план взаємодії з Києвом. Про засідання Ради Україна НАТО йдеться в огляді Артема Зябкіна на YouTube-каналі TSN.UA, передають Патріоти України.

План Залужного

Заяви про те, що у головкома Залужного немає плану, - вигадка. Про це журналістам “Європейської правди” на умовах анонімності розповів один із високопоставлених чиновників НАТО. Під час брифінгу у Брюсселі той зізнався, що у НАТО не впливають на тактику ЗСУ, а лише допомагають зброєю. Було розкрито й деякі деталі плану, який НАТО презентували українські військові.

Те, як генерал Залужний описав ситуацію, – є точним. Але водночас, коли президент Зеленський каже, що просування не є достатньо швидким – це також правда.

Водночас Залужний не стверджував, що у нього немає плану ведення війни наступного року, але втілення цього плану – надзвичайно складне завдання, навіть з тією підтримкою, яку Захід надає Україні.

Закиди про те, що українське військове керівництво не має плану на 2024 рік, є щонайменше маніпулятивними. Питання лише в тому, чи має Захід достатньо ресурсів, щоб допомогти втілити надзавдання - перемогти Росію та витурити її за українські кордони.

Схоже, саме це і мав на увазі головнокомандувач ЗСУ у своїй авторській колонці для видання The Economist, коли відверто заявив, що війна зайшла у “глухий кут”.

29 листопада у Брюсселі на засіданні Ради Україна-НАТО був присутнім також міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. На запитання журналістів про той самий “глухий кут” він відповів коротко та однозначно. На його думку, - ніякого глухого кута нема.

Україна буде в НАТО

Під час пресконференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом Кулеба заявив, що Україна буде в НАТО, бо в Альянсі зацікавлені у ЗСУ.

“У нас найпотужніша зараз армія в Європі. Ми підвищуємо нашу сумісність з НАТО. Ми значною мірою де-факто стаємо армією НАТО з огляду щодо наших спроможностей та принципів керування”, - зазначив очільник МЗС України.

У НАТО вражені темпом реформ в Україні. Таку відверту оцінку успіхам Києва дав генсек Альянсу Єнс Столтенберг та назвав, що із “домашнього завдання” уже вдалося реалізувати Києву.

“Я вражений українськими зобов’язаннями з імплементації реформ і модернізації суспільства під час повномасштабної війни. Ми бачили, що вони [українці] ухвалили важливі зміни до законодавства, зробили конкретні кроки у боротьбі з тероризмом, вони близькі до створення цілісної системи оборонного замовлення у тісній координації з НАТО, а також модернізації своїх розвідувальних служб. Це лише кілька прикладів, як Україна змінюється, адаптується та рухається вперед, зокрема у боротьбі з корупцією”, - заявив генсек НАТО.

Для продовження реформ у Брюсселі схвалили річний план підтримки України.

Високо оцінили роботу новоутвореної Ради Україна-НАТО. Хоч ця структура працює лише від липня, Україні та Альянсу вже вдається спільно ухвалювати рішення, причому не лише військові, а й допомагати один одному в питаннях енергетичної безпеки та кіберзахисту.

“У рамках цих зусиль ми розробляємо "дорожню карту" для переходу України до повної оперативної сумісності з НАТО. Ми також розробляємо нові проєкти з гуманітарного розмінування, медичної реабілітації поранених українських військовослужбовців і розвитку оборонно-промислового потенціалу України на основі стратегічного огляду оборонних закупівель”, - йдеться у заяві міністрів закордонних справ НАТО

Успішний день для України

29 листопада можна впевнено назвати успішним як для ЗСУ, так і для країни в цілому.

Україна впевнено рухається у бік НАТО і це - не порожні балачки. Це публічно визнають у НАТО. Впевнено крокує Україна і до ЄС.

“Побачити глибокі та структурні реформи, які Україна проводить, ведучи екзистенціальну війну, на мене це справляє глибоке враження. Вони виконали всі необхідні вимоги по майже всіх з семи пунктів, які ми вимагали від них, коли вони стали країною-кандидатом”, - заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...