"Більшого плювка в обличчя російський офіцерам не можна уявити": Арестович прокоментував присвоєння Кадирову звання генерал-полковника

Радник Офісу президента Олексій Арестович прокоментував присвоєння лідеру Чечні Рамзану Кадирову звання генерал-полковника. Це друге звання, отримане ним з 24 лютого – наприкінці березня він став генерал-лейтенантом. Про це йшлося в ефірі "Фейгін LIVE", передають Патріоти України.

За словами Арестовича, "більшого плювка в обличчя Російський офіцерам не можна уявити". "Вирівняв у званнях з візаві своїм. За всю військову історію, крім сталінських репресій, напевно, я не можу уявити таких принижень. Сталін з одного боку принижував, з іншого підносив і нагороджував, ліпив з них полководців. Ці ані політичних цілей виконати не можуть, навіть з величезними втратами... А тут ще кадировська історія. Чесно кажучи, цікаво, до яких меж приниження можуть дійти в Росії", – коментує він.

Арестович упевнений, що військове командування має відповісти на це приниження, але поки про це мови не йде. "Не видно перспективи цієї відповіді. Мовчки ковтають і все", - сказав він.

Радник ОПУ також зазначив, що російська пропаганда почала активно критикувати армію за невдачі на фронті, що підтримується і стимулюється Кремлем. "Спочатку кинув на бійню з незрозумілими цілями і поганою підготовкою, потім звинуватив у тому, що не вийшло, тепер ще всіляко принижує і заохочує публічне приниження військових. Якби у російських генералів був інстинкт самозбереження, уявлення про військову честь, вони б зробили те, що маршали зробили зі Сталіним – лаялися між собою страшно, але вони вирішили через систему негласної кругової поруки протистояти навіть самому Сталіну. Що і закінчилося тим, що заарештували Берію. Це дуже багатьох з них рятувало протягом війни.

Вони дуже чітко розуміли, що один одного вони можуть ненавидіти і підсиджувати, але в цілому як каста повинні протистояти, інакше їх зжеруть. ...Зараз є явний перекіс (у підтримці Кремля – ред.), все це (критика – ред.) щодо російських військових. Російська армія пролила кров, ліг повністю кадровий склад, втрати – більше 160 тисяч вже вбитими і пораненими. Всі кадрові, які наступали, строковики і так далі. Вона пролила цю кров, чесно намагаючись виконувати божевільні накази російського військового і політичного керівництва. І їй же так смачно плюють в обличчя і топчуть, виставляють на посміховисько", – сказав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Під Єкатеринбургом зростає база зберігання танків, - військовий аналітик

субота, 20 квітень 2024, 16:30

За поточних темпів військових втрат і нинішніх обсягів нового військового виробництва у Росії закінчаться всі танки приблизно за 2-2,5 року. Такі підрахунки зробив військовий оглядач Covert Cabal, передають Патріоти України. Аналітик зазначає, що з поч...

Росіяни вбивають українців "просто так", а Захід, як і раніше, говорить про необхідність "терміново виділити" Україні ППО, - Олександр Невзоров

субота, 20 квітень 2024, 16:05

"Рік тому ми всі з жахом дивилися на пса на ім'я Крим. Тоді сталася така сама історія", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та продовжує:. "Російськими бомбами було вбито цілу сім'ю, на р...