Бізнесмен, якого в Україні розшукують за хабар ексглаві ФДМУ, відкрив дев’ять фірм на окупованому Донбасі, - журналістське розслідування

Бізнесмен Віталій Колесников, якого в Україні розшукують за хабар екс-главі ФДМУ Дмитру Сенніченку, отримав паспорт так званої «ЛНР» і після повномасштабного вторгнення відкрив дев’ять компаній на тимчасово окупованому Донбасі. Про це повідомляють журналісти "Схем", передають Патріоти України.

За даними відкритого реєстру юридичних осіб РФ податкової служби та матеріалів реєстраційної справи, Віталій Колесников, який виїхав у грудні 2020 року до Росії нібито на лікування, у липні 2021 року отримав паспорт угруповання "ЛНР". Також, за даними журналістів, наприкінці січня 2022 року він зареєстрував компанію "Внешторгэнергокоммун" (ВТЕК).

Журналісти Схем додали, що у жовтні-листопаді 2022 року, після повномасштабного вторгнення російської армії в Україну, московська ВТЭК створила на непідконтрольній Україні території Донецької області і за російським законодавством дев’ять підприємств: Корпорация Гефэст ВТЭК та Гефтек (профіль діяльності – торгівля), Донбасс Строй-Инжиниринг (будівництво), Комснаб (торгівля лісом), Конструктор (торгівля металом), МСК (будівництво), Ромулагропрод (торгівля), Стройгазмонтаж (торгівля будматеріалами), УК Медицина (торгівля медикаментами).

Журналісти повідомляють, що знайшли кілька номерів телефонів Віталія Колесникова та дзвонили йому та надсилали повідомлення, проте на них він не відреагував.

29 січня 2020 року детективи Національного бюро при процесуальному керівництві САП викрили «на гарячому» Колесникова та його двох спільників під час надання хабаря у розмірі 50 тисяч доларів США ексголові Фонду державного майна України — першій частині загальної обумовленої суми 5 мільйонів доларів.

Колесникова звинувачують за статтею 369, частиною четвертою (пропозиція або обіцянка хабаря посадовій особі, яка займає особливо відповідальне становище), цю справу слухає Вищий антикорупційний суд. Йому не продовжили запобіжний захід після 30 листопада 2020 року через його ігнорування засідань.

Після 30 листопада він забрав свій закордонний паспорт і, як заявив адвокат, поїхав до Росії начебто на лікування. Колесников перебуває у розшуку МВС України.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

П’ять квартир у Києві, Tesla і Mersedes: Нардепа-"слугу" підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн грн, - джерело

четвер, 2 травень 2024, 14:01

Чинному народному депутату України повідомили про підозру у незаконному збагаченні на 11 млн грн. Йому загрожує до десяти років позбавлення волі. Про це повідомляє пресцентр Національного антикорупційного бюро у четвер, 2 травня, передають Патріоти Укр...

Поранено десятки окупантів: Нові подробиці щодо збитків РФ внаслідок удару ракетами ATACMS по Криму, - соцмережі

четвер, 2 травень 2024, 13:43

У четвер, 2 травня, проєкт ВЧК-ОГПУ з посиланням на дані ЗС РФ, розкрив збитки Росії після удару ЗСУ балістичними ракетами ATACMS по Криму 30 квітня. Про це йдеться у дописі ВЧК-ОГПУ у Telegram, передають Патріоти України. Зазначається, що загалом, за ...