Блеф Герасимова: Окупанти відновили наступ у районі Куп'янська. Однак деградовані російські війська не здатні вести повноцінні бої, - ISW

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вказують на відновлення наступальних операцій окупантів у районі Куп'янська, але заперечують можливість успіху "деградованих елементів" російських сил, які діють на цьому напрямку.

Українські війська продовжили контрнаступальні операції під Бахмутом і просунулися вперед на заході Запорізької області 6 жовтня, констатують в ISW.

Експерти зазначають, що російські війська, схоже, нещодавно провели ротацію в районі Оріхова, продемонструвавши здатність утримувати оборону на цій критично важливій ділянці фронту.

Крім того, ідеться у звіті, окупанти відновили наступальні дії під Куп'янськом 6 жовтня, більшість російських сил, розгорнутих на цій ділянці фронту, ймовірно, залишаються боєздатними.

Українські військові повідомили про зниження активності російських військ під Куп'янськом протягом останніх тижнів, але 6 жовтня речник Східної групи українських військ Ілля Євлаш заявив, що російські війська відновили бойові дії на Куп'янсько-Лиманському напрямку.

Російські "воєнкори" стверджують, що російські війська розпочали наступ біля Синьківки (8 км на північний схід від Куп'янська) і що вони ведуть інтенсивний обстріл траси N26 (Шевченкове-Куп'янськ).

Один з "воєнкорів" охарактеризував відновлений наступ російських військ на Куп'янськ як "широкомасштабний", а згодом видалив цей допис.

В огляді нагадують, що начальник Головного управління військової розвідки України Кирило Буданов раніше повідомляв, що російські військові розгорнули елементи новоствореної 25-ї загальновійськової армії на Куп'янському напрямку на заміну 41-й ЗВА

Аналітики припускають: відновлення російських наступальних операцій під Куп'янськом за участі елементів 25-ї ЗВА, ймовірно, має на меті відволікти увагу української сторони від інших ділянок фронту на півдні України.

Однак, за попередньою оцінкою ISW, 25-та ОАК була поспішно розгорнута до запланованої дати у грудні 2023 року і, ймовірно, сильно недоукомплектована, погано підготовлена або ж і те, і інше разом.

Веазується і те, що ISW також раніше спостерігав присутність сильно деградованих елементів Західного військового округу, зокрема 1-ї гвардійської танкової армії та 6-ї загальновійськової армії, в районі Куп'янська, і наразі ISW не вважає, що угруповання, яке складається з новоствореної 25-ї загальновійськової армії з деградованими елементами ЗВО, буде здатне вести повноцінні наступальні дії в цьому районі.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...