Близький соратник Путіна зміг обійти санкції за допомогою друга з паспортом Мальти, - ЗМІ

Російський мільярдер і один із найближчих соратників Владіміра Путіна Геннадій Тімченко зміг обійти європейські санкції і продовжує вести бізнес на міжнародному ринку. Тімченку у цьому допомагає його друг, непублічний бізнесмен Іван Єгоров, який отримав громадянство Мальти. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на розслідування центру "Досье".

Єгоров – давній партнер Тімченка, з 2000-х років він є фінансовим і комерційним директором фінської групи Crudex, яка експортувала з Росії нафтопродукти майже на $32,5 мільярда. Її основним партнером на світовому ринку був заснований Тимченком нафтотрейдер Gunvor.

У 2014 році Єгоров допоміг структурувати угоду, в результаті якої Gunvor продав 50% нафтового терміналу у Новоросійську російській "Транснєфті", що потрапила під санкції. Участь Єгорова була потрібна, оскільки компанія Тімченка могла потрапити під вторинні санкції.

У тому ж році Єгоров отримав за 10 тисяч євро право власності на компанію, на яку оформлено маєток Тімченка у Франції, за 25 кілометрів від Канн. Тоді особняк оцінювався у 8,5 мільйонів євро.

Наразі Єгоров на гроші Тімченка розвиває в Узбекистані газовий проєкт вартістю $1 мільярд, стверджують автори розслідування. Компанія Єгорова бере участь у розширенні газосховища в Газлі на перетині трубопроводів, що йдуть у Росію, Туркменістан, Казахстан і Китай.

Контроль над газосховищем було передано російській компанії, номінальним власником якої була довірена особа Тімченка, встановило у лютому розслідування Узбецької служби Радіо Свобода.

Єгоров, його дружина і двоє дітей отримали громадянство Мальти у 2017 році. У країні діє програма видачі паспортів за інвестиції в економіку. У 2022 році, після повномасштабного російського вторгнення в Україну, програму припинили для громадян Росії та Білорусі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...