Бо Абрамович має громадянство: Обіцяні Україні гроші від продажу "Челсі" пропонували віддати Ізраїлю, - ЗМІ

Після нападу ХАМАС на Ізраїль обговорювалася пропозиція перенаправити фонд Романа Абрамовича з продажу "Челсі" у розмірі 2,34 мільярда фунтів стерлінгів Ізраїлю, а не Україні. Про це пише Telegraph Sport з посиланням на джерела, близькі до переговорів, передають Патріоти України.

Вони висловлюють протилежні думки про те, чи була це ідея самого олігарха або Ізраїлю, громадянство якого він отримав в 2018 році. Інсайдер, добре знайомий з позицією Великобританії, каже, що гроші все ще знаходяться в підвішеному стані через побоювання, що Москва негативно відреагує на допомогу Україні. "Абрамович не хоче, щоб в Росії засуджували його за те, що він витратив гроші на Україну", - сказав він.

Стверджується, що Абрамович не тільки розглядав передачу фонду на гуманітарні цілі в Ізраїлі, а й пропонував варіант допомоги жертвам недавнього землетрусу в Туреччині.

Інші джерела кажуть, що обговорення велися в Ізраїлі, а сам олігарх про них не знав. Одне з джерел повідомило, що уряд Великобританії рішуче відмовився від цієї ідеї. "Я знаю, що під час державних візитів ізраїльтяни запитували Велику Британію, оскільки Роман - такий великий донор в Ізраїлі, чи не могли б вони розглянути можливість видачі ліцензії на будь-які його активи, не тільки "Челсі", для пожертвування на відновлення в Ізраїлі", - сказав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...