Бо там базується Хезболла: США бояться, що Ізраїль готує повномасштабне вторгнення в Ліван

На тлі триваючої війни в секторі Газа загострюється ситуація на кордоні Ізраїлю з Ліваном, де активно діє підтримуваний Іраном ісламістський рух "Хезболла". Як повідомляє CBS News, США занепокоєні, що там може відкритися новий фронт, і це збільшить потреби Ізраїля в американській зброї, передають Патріоти України.

Зазначається, що від самого початку війни, яка спалахнула у жовтні минулого року, адміністрація Байдена "шалено працює за лаштунками", щоб зменшити ймовірність розширення війни. І зараз у Вашингтоні бояться, що нещодавна активізація ударів Ізраїлю по ліванській території є підготовкою до масштабного вторгнення ЦАХАЛу з метою нейтралізувати активність Хезболли.

"Кількість ракетних ударів по Ізраїлю [з боку ліванської Хезболи] може призвести до непередбачуваних наслідків, на які Ізраїль буде змушений відреагувати, і що потім може призвести до ненавмисної війни", – переповідає CBS News побоювання вашингтонських чиновників.

Видання зазначає, що всередині Ізраїлю загроза Хезболли стала серйозною політичною проблемою, оскільки багато ізраїльтян, які покинули свої домівки на півночі країни, залишаються переміщеними особами.

На відміну від раптового нападу ХАМАСу на Ізраїль у жовтні, можлива війна з ліванською Хезболлою є тим, про що ізраїльські військові роздумували роками, кажуть офіційні особи США.

За словами неназваного американського чиновника, ізраїльські війська на півночі країни зараз тренуються у підрозділах розміром з бригаду, але їхніх сил поки що недостатньо для початку наступу на Ліван.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Такого я не бачив ніколи, ці хлопці серйозно підготовлені": російський пропагандист розповів про бій російських окупантів з "британським спецназом" під Часовим Яром

четвер, 27 червень 2024, 19:15

Російський військкор Семен Пєгов, якого цитує пропагандистське видання з невизнаного Придністров'я, запевнив, що був на позиціях, вів пряму трансляцію, а вояки ЗС РФ нібито впоралися з іноземними спецами. Як повідомляє видання "ZOV Приднестровье", на Д...

Початок переговорів з ЄС: Починайте виконувати!

четвер, 27 червень 2024, 19:01

Початок переговорів про вступ до ЄС – це не подарунок для влади і не приз глядацьких симпатій. Це – визнання героїчної боротьби української Армії за підтримки Народу. Але це також – певне, остання сходинка, на яку пускають авансом. Далі – дуже складна ...