"Бо там дружина живе": Журналісти стверджують, що торік генпрокурор Костін 50 днів перебував у США, в ОГП відреагували

Журналісти "Української правди" опублікували матеріал про те, що у 2023 році генеральний прокурор Андрій Костін нібито пробув у закордонних відрядженнях понад 100 днів. В Офісі генпрокурора спростували цю інформацію. Про це йдеться у матеріалі УП, передають Патріоти України.

З посиланням на співрозмовників в ОГП, відповідь Офісу генпрокурора на запит нардепа Олексія Гончаренка та декларацію Костіна за 2023 рік, журналісти стверджують, що торік прокурор був у відрядженнях за кордоном 103 дні, що з урахуванням днів відʼїзду та приїзду становить майже 30% календарних днів у році.

За даними УП, половина цих відряджень була до США, у Вашингтон. Також зазначалося, що наразі офіційно за декларацією НАЗК там проживає дружина Костіна.

Водночас Офіс генпрокурора наголосив, що у 2023 році Костін здійснив 13 закордонних відряджень, з яких три - до США, зокрема в одному він був членом офіційної делегації від України на Генасамблеї ООН.

Зазначається, що загалом ці поїздки тривали 79 днів, включно з дорогою. Безпосередньо в країнах, куди генпрокурор здійснював візити, він провів 51 день за вирахуванням дороги. Як стверджують в Офісі генпрокурора, у США Костін перебував 22 повних дні. У межах всіх 13 поїздок він зʼявився на 224 зустрічах та заходах. Зокрема, посадовець доєднався до Мюнхенської безпекової конференції у лютому 2023-го.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...