Бої на Торецькому та Покровському напрямках: окупанти посилюють тиск

На Торецькому напрямку спостерігається різка активізація бойових дій. Російські війська зуміли захопити Шуми на підступах до Торецька.

Протягом останніх днів район селища Північне став новою вкрай гарячою точкою. Росіяни намагатися розвинути тактичний успіх, стягнувши додаткові резерви в даний район. Їх мета — зайняти Торецьк.

За інформацією Генштабу ЗСУ, за підтримки авіації противник 11 разів атакував поблизу Торецька, Північного та Нью-Йорка. Всі штурмові дії підрозділи Сил оборони відбили. Вживаються заходи щодо нарощування стійкості оборони.

Наразі основним заданням російських окупантів лишається вихід на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

Найгарячішим напрямком є Покровський.

На цьому напрямку зберігається висока інтенсивність бойових дій. Загарбники продовжують натиск на бойові порядки захисників України поблизу Євгенівки, Новоолександрівки, Воздвиженки, Новоселівки Першої та Яснобродівки. Нашими воїнами відбито 35 ворожих атак, тривають бої в районах Новоолександрівки та Сокола.

Ворог прагне перерізати матеріально-технічне забезпечення ЗСУ від тилових баз щоби унеможливити проведення ротацій, підвезення БК і евакуацію поранених.

Нині основна ціль росіян — це просування у бік траси Покровськ-Костянтинівка, її ще називають "дорогою життя". Вона є основною транспортною артерією, яка забезпечує логістику Сил Оборони. Відстань до цієї траси за різними оцінками становить до 7 км. Намір противника вийти на Воздвиженку і перерізати трасу на ділянці Нова Полтавка — Малинівка. Якщо окупанти встановлять безпосередній контроль над цією трасою — це погіршить можливості ЗСУ в подальшому захисті й погіршить логістичні можливості.

Альтернативні варіанти проведення логістики є, але це досить серйозні будуть проблеми. Також контроль над цією трасою дасть можливість флангового охоплення ЗСУ й вихід безпосереднього на Костянтинівку.

Наразі глибина просування російських окупантів з моменту взяття Авдіївки становить до 25 км.

Подальше просування противника стало можливим через відсутність ешелонованої системи інженерно-фортифікаційних споруд, тобто перша, друга й третя лінії оборони, про які розповідали, фактично були не готові. Після окупації Авдіївки розрахунок був на те, що чисельні втрати окупантів призведуть до тактичної паузи. Однак росіяни врахували подібний сценарій і, користуючись тактичною ініціативою, продовжили наступ. Фактично не дали ЗСУ закріпитися на рубежах другої лінії оборони.

Також окупанти використали й вікно можливостей, коли західні партнери затримали постачання зброї. Навіть та сама чеська ініціатива, яку обіцяли доставити до кінця травня, а це артилерійські снаряди, її доставлять лише у кінці червня.

Нині бої з російськими окупантами вже тривають у районі Карлівки.

Це ключовий населений пункт української оборони із 2014 року. Також активні бої тривають й в районі Сокіл. Окупанти мають подальші просування, хоч і на тактичному рівні. Однак це триває щодня. Нині на Покровському напрямку за добу здійснюється до 50 зіткнень, це найбільш інтенсивний характер бойових дій.

Попередні втрати агресора на цьому напрямку за останню добу склали 271 окупант вбитими та пораненими. Знищено один танк, три бойові броньовані машини, дві гармати та два автомобілі. Втрати уточнюються.

Опублікував: Дмитро Снєгирьов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перша місія планується на 2029 рік: NASA злила інформацію від SpaceX про політ міжпланетного корабля Starship на Марс. Однак Маску наступають на п'яти конкуренти

неділя, 30 червень 2024, 16:20

NASA оголосила новий раунд пропозицій для програми повернення зразків з Марса. Серед фіналістів — SpaceX, Blue Origin та Lockheed Martin, які вже мають чинні партнерства з NASA для програми Artemis. Зокрема, SpaceX планує використати свій Starship для ...

Рік-два тому на нього молилась пів України: Арестович – тепер нова ікона «хороших русских» імперців. І нескромно ставить себе в один ряд із Фрейдом та Юнгом

неділя, 30 червень 2024, 15:40

Як «не аферист, але авантюрист» знайшов нову багатомільйонну авдиторію. У перші тижні війни радник глави Офісу президента Олексій Арестович ефективно виконував роль народного психотерапевта і мав цілу армію прихильників. Люди, спраглі надії, ловили кож...