Бої за Кінбурнську косу: Нардеп-"кіборг" розповів про успіхи ЗСУ та загальну обстановку

Бої за Кінбурнську косу на півдні Миколаївщини досі тривають. Її вважають стратегічним плацдармом для обох сторін.

Нині коса залишається "сірою зоною". А її визволення від російських загарбників може стати для України ключовим для повернення контролю над рухом Чорним морем. Про це в інтерв'ю "Главкому" розповів ветеран АТО, "кіборг", полковник СБУ та народний депутат Роман Костенко.

За його словами, з військової точки зору, висаджувати туди український десант немає сенсу. Адже на косі ніде розмістити позиції. Він розповів, що зараз українські сили взяли під контроль перешийок за селом Геройським, і поки цього достатньо для стримування ворога.

ЗСУ взяли під контроль перешийок за селом Геройським

"Декілька днів тому на косі не було нікого. Кінбурнська коса навпіл розділена на Миколаївську та Херсонську області. Наші сили оборони неодноразово завдавали туди артилерійські удари і зробили все, аби там не було противника. Причому його нема не тому, що ми його вибили, а тому, що на косі просто нема де стояти. Це – пустеля, по якій машини навіть погано проходять, вона досить вузька, там нема рослинності. Тому висаджувати туди солдат, з військової точки зору, – досить важка історія, яка може погано закінчитись", – розповів Костенко.

Він також пояснив, у чому стратегічне значення Кінбурнської коси для України.

"Це, наряду з Очаковом, – вхід у Дніпро-Бузький лиман, потім в Південний Буг та порти Херсона. Але це тільки вхід і не косою єдиною. Навіть якщо ми будемо тримати саму косу і давати можливість нашим кораблям заходити, це їх повністю не убезпечить. От якби ми повністю звільнили територію хоча б до Голої Пристані, то можна було б про щось говорити. А сенсу розглядати Кінбурнську косу як якийсь початковий плацдарм я не бачу. Противник при сучасному озброєнні так само буде контролювати цей коридор", – наголосив Костенко.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У селі Козачі Лагері на лівобережжі Херсонщини морпіхи встановили прапор України (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:55

«Хлопці з 35-ої бригади морської піхоти вручну встановили прапор на водонапірній башті в н.п. Козачі Лагері на лівому березі Херсонщини» – йдеться у коментарі до запису.

Загрожують три роки колонії: В РФ затримали священика за "ікону з Бандерою" (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:05

В російському Омську затримали священика Української грекокатолицької церкви. Причиною стало те, що представник духовенства нібито повісив у трапезній "ікони із зображенням Степана Бандери та інших націоналістів", інформують Патріоти України. Як повідо...