Боєць "Азова" розповів, чи можна було втримати Маріуполь у 2022-му

Якби гарнізон Маріуполя, зокрема "Азов", 2022 року мав хоча б на тисячу бійців більше, події могли розвиватися зовсім інакше. Чи могли Сили оборони втримати "місто Марії", розповів офіцер бригади "Азов", оборонець Маріуполя на "Азовсталі" Ілля Самойленко ("Гендальф") у проєкті "Ремарки" журналістки ТСН Марії Васильєвої, передають Патріоти України.

"На початок березня 2022 року, на той момент у нас було 1300 чоловік особового складу, це дуже невелика цифра. Зважаючи на політичний і військово-політичний тиск, який робився на наш підрозділ... я б хотів, щоб ми розвивалися більше і швидше. У нас комплектація була 47% особового складу... На повну нас могло би бути 2,5 тисячі. Ми б могли бути бригадою ще раніше, якби на нас не було тиску як зовнішнього, так і внутрішнього... Ми могли би бути сильнішими й більшими вже тоді", – каже "азовець".

Самойленко наголосив, що "Азов" готувався до повномасштабного вторгнення і порушував це питання. На думку офіцера, якби у них у Маріуполі було на тисячу бійців більше, перебіг оборони був би трохи інший.

"Ба більше, якби у нас були люди, у нас під цих людей було би і озброєння, і обладнання, і техніка, і боєприпаси. Тому що більше людей – це більша здатність "перетравлювати" цей ресурс, це здатність проєціювати цю вогневу міць на певну територію, на певного ворога", – каже Ілля Самойленко.

Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 8 вересня. Різдво Пресвятої Богородиці. Що потрібно зробити жінкам на Другу Пречисту

неділя, 8 вересень 2024, 7:05

8 вересня за новим церковним календарем (21 вересня за старим) Церква вшановує одне з 12 найважливіших свят після Великодня: Різдво Пресвятої Богородиці. Також сьогодні день пам'яті ікони Софії - Премудрості Божої (Київської) та Почаївської ікони Божої...

Різдво Пресвятої Богородиці: Ця сильна молитва прочитана з чистою душею допоможе здійснити найзаповітніші бажання

неділя, 8 вересень 2024, 5:00

Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...