Бойовий ніж: особливості та призначення

Бойовий ніж є одним із найбільш популярних та ефективних засобів для самозахисту та виживання в екстремальних умовах. За посиланням https://one-click.com.ua/aktivnyy-otdyh/nozhi-i-multituly/nozhi/boevye/ ви знайдете великий вибір таких аксесуарів. У чому особливості та як їх можна використовувати — розповідаємо далі.

Чим відрізняється бойовий ніж?

Бойовий ніж — це спеціальний вид холодної зброї, призначений для ближнього бою, самооборони чи виконання певних завдань. Сьогодні в продажу є безліч видів бойових ножів, кожен із яких відрізняється за зовнішнім виглядом, призначенням та функціональністю. Але щоб ніж дійсно вважався бойовим, він повинен відповідати таким параметрам:

  • довжина — від 18 до 30 сантиметрів;
  • ширина клинка — не менше 2,5–3 сантиметрів;
  • заточування — двостороннє або полуторне;
  • форма леза — оптимальним варіантом є листоподібна форма леза з диференційованим заточуванням;
  • вага — 200–300 грам;
  • руків’я — не може ковзати в руці, наявний обмежувач.

Такі особливості бойового ножа дозволяють йому витримувати високі навантаження й бути ефективним практично за будь-яких умов.

Які бувають форми клинка в бойових ножів?

Клинки бойових ножів бувають різних форм, кожна з яких підходить для різних завдань:

  • Боуї — класична форма, вістря якої нагадує дзьоб качки. Клинок Боуї відмінно підходить як для самооборони, так і в якості інструмента.
  • Танто — відрізняється увігнутим або клиноподібним заточуванням, великою вагою й розміром. Завдяки своїй стійкості підходить практично для будь-яких завдань.
  • Кинджал — має симетричну форму з чотирисмуговим заточуванням. Завдяки цьому підходить для самозахисту.
  • Дроп-пойнт — зовні нагадує мисливський. Його рекомендується використовувати лише як інструмент.
  • Спир-пойнт — має списоподібне масивне вістря. Хороший варіант для бойових завдань, але він не дуже підходить для решти справ.
  • Хоукбілл — клинок серпастої форми. Відмінно впорається з розрізанням тросів, мотузок та ременів.

За умови правильного вибору та вмілого використання бойовий ніж — це ефективний інструмент, який допоможе в скрутну хвилину. Підібрати відповідну модель за формою клинка та іншими параметрами можна в інтернет-магазині ONE-CLICK.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...