"Болівар не винисе двох"? ЗМІ Коломойського злили напередодні компромат на Тимошенко

Видання "theБабель", що друкується в стрічці новин ТСН напередодні Дня тиші видало компромат на одну з фаворитів дніпровського олігарха. Звісно можна говорити про неупередженість та збалансованість, або бажання посилити одного кандидата за рахунок іншого.
Офіційний сайт Юлії Тимошенко.

Американські лобісти Юлії Тимошенко прозвітували про свою роботу у другій половині 2018 року. Для неї вони організовували зустрічі як з відомими у США, так і не дуже, політиками та дипломатами, пише у ТСН у своїй стрічці новин з посиланням на видання "theБабель", зазначають Патріоти України.

Йдеться про те, що за свої послуги лобісти отримали майже 130 тисяч доларів. Проте заплатили їм не Тимошенко та її чоловік, який офіційно представляє інтереси дружини. Гроші переказали маловідомі іноземні компанії. А сама Тимошенко у США зустрічалася з лобістом, зв'язок з яким раніше заперечувала.

У березні 2019 року американська лобістська компанія Wiley Rein LLP оприлюднила звіти про свою роботу в другому півріччі 2018 року. Серед її замовників — чоловік Юлії Тимошенко Олександр і компанія Aveiro LP, зареєстрована в Північній Ірландії.

Працювати з Wiley Rein LLP Олександр почав 1 січня 2013 року. Тоді президентом був Віктор Янукович, а Юлію Тимошенко визнали винною у «газовій справі» У жовтні 2011 року колишнього прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко засудили до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів із Росією у січні 2009 року. і засудили до семи років позбавлення волі. Тему її звільнення за кордоном лобіював Джим Слеттері — партнер Wiley Rein LLP і колишній конгресмен. Після Євромайдану та повернення Тимошенко в політику співпраця продовжилась.

Лобіст Джим Слеттері

У звітах, які лобісти подали до Міністерства юстиції США у березні цього року, вказано, що «Олександр Тимошенко — чоловік Юлії Тимошенко — колишнього президента України [це помилка: Тимошенко була прем'єр-міністром, а не президентом] та голови партії «Батьківщина». Олександр Тимошенко діє в інтересах Юлії Тимошенко».

Ще один замовник лобістських послуг для Тимошенко — компания Aveiro LP. Згідно з інформацією, розміщеною на сайті Міністерства юстиції США, це міжнародна торговельна та інвестиційна компанія, яка підтримує незалежну Україну. Її місія — просувати та захищати основні громадянські права. Aveiro LP зареєстрована в Белфасті, у Північній Ірландії, і співпрацює з Тимошенко з 2016 року. Власниця компанії — українка Юлія Білоусова. Раніше «Українська правда» у своєму розслідуванні писала, що компанія має «ознаки фіктивності».

У договорах з Aveiro LP Тимошенко знову називають «колишнім президентом». У звітності також офіційно вказані директор Aveiro LP — українка Юлія Білоусова, і Михайло Соколов. Останній займається операціями Aveiro LP у США, а в Україні очолює Миколаївський штаб партії «Батьківщина».

Протягом другої половини 2018 року лобісти активно домовлялися про зустрічі Юлії Тимошенко з американськими політиками та журналістами. Вона була у США в грудні 2018 року. Перед цим в інтересах Тимошенко лобісти контактували зі співробітником Держдепартаменту Крісом Андерсоном. Він спеціалізується на питаннях України та допомагав організувати зустріч Тимошенко зі спецпредставником США в Україні Куртом Волкером. Лобісти готували візити Тимошенко до Капітолія, зустрічі з сенаторами та конгресменами. У списку — лише маловідомі в Україні демократи: сенатори Дік Дурбін і Джо Манчін, конгресмени Рік Гаймс, Бред Шерман, Джим Купер і Рік Ларсен. Завдяки лобістам Тимошенко також зустрілась із конгресменом-демократом Адамом Шиффом — членом постійного комітету з розвідки в Палаті представників Конгресу США.

Четвертого грудня 2018 року Тимошенко в Атлантичній раді [неурядова організація у США, яка займається міжнародними відносинами «Атлантичної спільноти»] зустрічалася з екс-послом США Джоном Гербстом і Куртом Волкером. Того ж дня вона зустрілась із лобістом Бобом Лівінгстоном. Саме його компанію — The Livingstone Group — влітку 2018 року українець Сергій Красницький найняв для лобіювання інтересів Тимошенко за 50 тисяч доларів на місяць. А сам Лівінгстон у листі, який з'явився на сайті Міністерства юстиції США, заявив, що Тимошенко готова зустрітися з Дональдом Трампом перед його зустріччю з президентом Росії Володимиром Путіним.

Тимошенко заявила, що нікого не наймала лобіювати свої інтереси, а лист назвала брехнею та пообіцяла вимагати спростування. Воно не з'явилося, а екс-прем'єр продовжує зустрічатися з Лівінгстоном.

З Красницьким, знайомство з яким Тимошенко теж раніше спростовувала, дружбою у соцмережах пов'язаний один з членів її лобістської команди — Михайло Жовнiр. Він — американець українського походження і координатор Молитовних сніданків у США. Для Тимошенко Жовнір моніторив ситуацію в Україні, забезпечував переклад, консультував.

Михайло Жовнір і Сергій Красницький на сцені.

На сторінці Жовніра у Facebook на одному з фото він і Красницький стоять поруч на сцені. Ми неодноразово намагалися зв'язатися з Красницьким і з'ясувати, яким чином він пов'язаний з Тимошенко та її лобістами, але відповіді не отримали. З власних джерел нам лише відомо, що Красницький прилітав зі США в Україну восени минулого року.

Згідно зі звітом, за півроку роботи на Тимошенко лобісти отримали майже 130 тисяч доларів. Але платили їх не чоловік Тимошенко та Aveiro LP, а частинами шість різних компаній. Одна з них — Amarante Trading Limited — офшорна компанія, зареєстрована на Кіпрі, тому з'ясувати її остаточного власника неможливо. Ця компанія вносила кошти як за Aveiro LP, так і за Олександра Тимошенка, по 20 тисяч доларів за кожного.

Ще майже 20 тисяч доларів за Олександра Тимошенка сплатила зареєстрована у 2018 році в шотландському Единбурзі компанія Smart Light Advising. За адресою її реєстрації вказані ще з десяток фірм. Власник компанії — українець В'ячеслав Козовенков 1970 року народження. Він проживає у Кам'янці-Подільському та, якщо вірити його сторінці у Facebook, працює старшим барменом у мережі готелів.

Десять тисяч доларів внесла компанія Spinker East. Проте знайти будь-які дані про неї в реєстрах нам не вдалося. Не виключено, що лобісти зробили помилку у назві. У звіті описки й одруківки трапляються нерідко.

Ще 40 тисяч доларів, по 20 тисяч кожна, згідно зі звітом сплатили компанії Drake Limited і Carvella Limited. Обидві закрились раніше від 2018 року, і незрозуміло, як провели угоду. Можливо, у звіті допустили чергові помилки.

Останні 20 тисяч доларів за Aveiro LP сплатила компанія Vital Investment Group. Пошук видає дві компанії з такою назвою: Vital Investment Group LLC та Vital Investment Group Inc. Обидві зареєстровані у США. Директор останньої — американець російського походження Євген Розніков. Іншої інформації знайти не вдалося.

У декларації Юлії Тимошенко, в яку вписаний також її чоловік Олександр, про жодну з компаній згадок немає. З питанням, чому іноземні компанії платять за лобіювання інтересів Тимошенко у США та яку мету ставлять перед лобістами, theБабель звернувся до прес-служби політика. Але на момент виходу публікації жодної відповіді ми не отримали.

Джерело: theБабель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Зараз єдиним їхнім варіантом є напрямок Курахового": Військовослужбовець ЗСУ розповів про спроби просування росіян

четвер, 28 березень 2024, 12:40

Росіяни не можуть взяти Вугледар, бо він розташований на висоті. Тому зараз єдиним їхнім варіантом є напрямок Курахового. Про це розповів військовослужбовець ЗСУ Михайло-Лука Кабусь (Магнат), передають Патріоти України. "Окупанти хочуть через Курахове ...

"Маємо стати міцними не тільки фізично, але й духовно": У священника Миколая знайшли пророцтво про перемогу України

четвер, 28 березень 2024, 12:14

Україна перебуває на порозі великих змін – в очікуванні на повернення тимчасово окупованих ворогом територій та миру українці мають ретельно готуватись та накопичувати ресурси, не лише військові, але й духовні. Слова про це знайшли в пророцтві священни...