"Борщагівка виглядала значно суворіше, ніж Троєщина": Блогер зі США розповів, як шукав найнебезпечніший район Києва

Жителі Троєщини впевнені, що на Борщагівці набагато небезпечніше, ніж у них.

"У США мене часто запитують, чому я вирішив жити в такому небезпечному місці, як Київ. Заради відповіді спробував знайти найкримінальніший район міста. І от що вийшло. Під час подорожей до США або країн Західної Європи мене нерідко запитують, чому я вирішив жити в такому небезпечному місці, як Україна", - пише Пітер Сантенелло на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Щиро кажучи, якщо читати тільки новини й газетні передовиці, Україна не створює гарного враження. Війна, корупція, політична боротьба, революція. На жаль, це те, що відомо про цю країну багатьом жителям планети. І так, подібне дійсно існує. Але, як ми з вами знаємо, це ще не вся правда.

Коли я ріс у Америці, про Радянський Союз торочили лише одну річ: він поганий і небезпечний. У дитинстві я був бунтарем, тому в 11 років попросив на Різдво книгу про СРСР. Не тому, що знав, чим є радянський простір, — мене вчили його боятися, а значить, він мені вже подобався. Такою вже я був дитиною.

І ось через багато років, уже в 2019-му, в США й Західній Європі продовжують вважати незалежну Україну небезпечним місцем. Під цим можна розуміти різні речі. І тут є свої загрози. Втім, як і в інших країнах. Але давайте поговоримо про небезпечні райони Києва.

Звісно, українська столиця не застрахована від злочинів, що трапляються у більшості великих міст. І тут теж відбувається чимало жахливого. Але я ще жодного разу не почувався у небезпеці, гуляючи Києвом.

Через це декілька тижнів тому я поставив собі за мету зняти відео про найкримінальніший район Києва, щоб показати іноземцям, як все виглядає насправді. Хоча здебільшого, звісно, аби відповісти на запитання, яке мені постійно ставлять в інших країнах.

Отже, я опублікував у Фейсбуці прохання до українців допомогти визначити найкримінальніший район столиці. І більшість називала Троєщину. Я бував у багатьох країнах і бачив майже всі великі американські міста. У кожному з них — в Чикаго, Сан-Франциско або Новому Орлеані — є райони, де ніхто не жадав би опинитися. Райони, що викликають тривожне враження. Райони, де в межах кількох кварталів ситуація кардинально змінюється від спокійної до загрозливої. Райони, що виглядають небезпечними навіть у найясніший день. Із ними і порівнював.

Отже, я викликав Uber і вирушив на лівий берег. Коли вийшов із авто в центрі Троєщини, стояла гарна сонячна погода. Я озирнувся. Діти гралися, підлітки каталися на скейтборді, молоді мами прогулювалися з візочками — парк, в якому я опинився, був вельми приємним. Я походив у пошуках збіговиська хуліганів, однак нічого не знайшов. Мені сказали, що вночі на вулиці виходять гопники, але й їх відшукати не вдалося. Ймовірно, опівдні вони ще сплять.

Почуваючись розчарованим, я запитав у мешканців Троєщини, який район Києва вони вважають найнебезпечнішим. Усі троєщинці відповіли в один голос: Борщагівку. Розпрощавшись із Троєщиною, я вирушив на протилежний кінець міста з надією зняти цікавіше відео там.

На перший погляд Борщагівка виглядала значно суворіше, ніж Троєщина. Дещо пошарпаніша, багатолюдніша й, з огляду на все, небезпечніша. Мені здалося, що я отримав вірні відомості й прийняв правильне рішення.

Пройшовшись, як і очікував, зіткнувся з місцевою мафією — бабусями, які зібралися на лавочці біля під'їзду багатоповерхівки. Запитав їх, де в цьому районі найнебезпечніше місце, і вони вказали на величезну яму, вириту посеред вулиці комунальними службами. Поцікавився у місцевих хлопчаків, де тут небезпека, і вони, сміючись, відповіли, що знають дуже небезпечних дівчат. Учасниці пікніка в парку назвали небезпечними себе, глузливо посміхаючись і розпиваючи горілку. А компанія чоловіків заявила, що я помилився районом і, якщо хочу знайти по-справжньому небезпечне місце, маю вирушити на Троєщину.

Я зрозумів, що між двома цими районами йде суперництво. Мені ще кілька разів порадили вирушити за небезпеками на Троєщину, але коли я був на Троєщині, всі запевняли, що потрібно їхати на Борщагівку. Я походив дворами й парками, але так і не відчув тієї напруги, яка відчувається у небезпечних районах багатьох західних міст.

Так, вночі ситуація, можливо, інша, і я певен, що юрби гопників виходять на вулиці й грабують людей або напиваються і нападають на нещасних жертв. Але настільки бандитського району, як ті, де проходиш навшпиньки з тремтячими руками, мені знайти так і не вдалося.

На мій погляд, це крута особливість Києва. Тут немає по-справжньому небезпечних районів. І хоча певні загрози існують, маю сказати, що проти західних мегаполісів гуляти Києвом значно спокійніше — без ризику перейти вулицю й опинитися там, де ви гарантовано почуватиметеся у небезпеці".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...

У рейтингу найвпливовіших людей 2024 року журналу Time опинився голова офісу президента Андрій Єрмак - Бутусов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 2:35

Сам президент Володимир Зеленський у рейтинг Time не потрапив, і ми розуміємо чому - Зеленський давно вже не є самостійним керівником, замість нього більшість політичних та кадрових рішень в Україні давно вже ухвалює Єрмак. . За «політичну діяльність...