Брехню викрили швидко: Пропагандисти Кремля назвали затрофеєні ЗСУ російські танки "кладовищем знищеної української бронетехніки"

Російські пропагандисти показали російські танки, захоплені ЗСУ, назвавши їх «кладовищем знищеної української бронетехніки». Про це повідомляє The Insider, передають Патріоти України.

Видання уточнює, що 14 вересня прокремлівський Telegram-канал Бригада Північ-V ДК ЗС РФ показав колону танків, що стоять на узбіччі дороги. OSINT-проект EjShahid геолокував опубліковане відео. Виявилося, що насправді відео було знято 2022 року в селищі Мирне Краматорського району Донецької області, що перебуває під контролем України, і це не цвинтар української бронетехніки, а затрофеєні ЗСУ російські танки. Колона була розташована на центральній вулиці Миру.

Фотографії цієї колони були опубліковані ще в жовтні 2022 року. «Маркування можна сплутати з трикутником, який наносили ЗСУ на свою бронетехніку, що зайшла в Курську область у серпні цього року. Однак, як повідомило The Insider джерело в ЗСУ, маркування „коло в трикутнику“ раніше наносилося на техніку саме росіянами», — йдеться в повідомленні.

Видання припускає, що ці танки були захоплені ЗСУ під час контрнаступу на сході Харківської області у вересні 2022 року і потім переправлені південніше.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...