Бродив по океанах 240 млн років тому: Вчені відновили зовнішність доісторичного "монстра"

Скам'янілі кістки були виявлені в тонких шарах вапняку в двох кар'єрах на південному заході Китаю.

Вчені з Китайської академії наук в Пекіні відновили зовнішність "монстра", який бродив по океанам 240 млн років тому в пошуках їжі, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

За словами дослідників, рептилія використовувала короткий плоский хвіст для рівноваги, коли таїлася біля дна мілководдя, полюючи на рибу, її зуби були гострі, як бритва.

У загадкової істоти також був відмінний слух, що дозволяло уникнути зустрічі з іншими морськими хижаками, вона жила як тюлені - ловила їжу у воді, але виходила на берег.

"Наш аналіз двох добре збережених кістяків показує рептилію з широким тілом і дуже коротким приплюснутим хвостом", - розповів провідний автор дослідження д-р Цин-Хуа Шан з Китайської академії наук.

Скам'янілі кістки були виявлені в тонких шарах вапняку в двох кар'єрах на південному заході Китаю. Дана істота класифікували як новий вид Brevicaudosaurus jiyangshanensis - перше слово на латині означає "куцохвоста ящірка".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...