Бронемашина Порошенка врятувала в бою життя 11 десантникам ЗСУ, витримавши удар 120-го калібру (відео)

Петро Порошенко під час поїздки на східний фронт передав у 79-у ОДШБ комплекти шин для італійських бронемашин SHIELD, а також повністю укомплектовану медичним обладнанням машину швидкої допомоги.

Як розповідають десантники, броньовики дуже надійні, але колеса час від часу не витримують такого навантаження: "по-всякому буває. Просто можеш їхати і наїхати на осколок, буває "прильот" поряд", передає пресслужбу "ЄС".

Про "прильоти" розповідають неохоче – нещодавно одна з машин витримала пряме попадання 120-мм міни, всі бійці на борту уціліли.

Петро Порошенко подякував волонтерам, які долучилися до купівлі цих бронемашин. "Спочатку я побачив це фото. Вибите скло, розкурочений капот. Щільний мінометний обстріл. В машині було 11 людей. Більшість з них – мої знайомі, десантура, до яких я не раз приїжджав, і ми вже без перебільшення встигли здружитися. Не буду пояснювати, що відчув в ці перші секунди. Це знає кожен, в кого близькі на війні. Але вони ВСІ живі і жоден навіть не потрапив у госпіталь. В такому стані наш SHIELD ще зміг вивезти їх з-під щільного обстрілу, і жоден з хлопців не отримав серйозного поранення", – написав Порошенко у Facebook.

"Машини використовуються безпосередньо в бою. Я хочу зараз звернутися до тих, хто "купив ЗСУ броньовик". "Шилди" вже врятували не один десяток життів. Це – ваша робота", – наголошує п’ятий Президент.

"Дуже нам ці машини допомагають. Дякуємо Петру Олексійовичу за підтримку, за нашу з ним дружбу. Реально круто", – говорять десантники.

У ГО "Справа Громад" повідомили, що ушкоджену бронемашину відновлять і повернуть у підрозділ. "Пряме попадання міни по капоту машини – це страшно. Однак весь екіпаж уцілів. Всі живі. Кожен, хто допомагав цьому чи іншим проектам – ви дійсно рятуєте життя. А машину ми заберемо на рембазу і повністю відновимо. І продовжимо допомагати армії" – пише волонтер Юрій Бірюков.

Як відомо, 11 серпня Петро Порошенко передав десантникам 79-ї бригади 11 італійських бронемашин SHIELD, куплених спільно з волонтерами ГО "Справа Громад". Загальна вартість 11 машин перевищила 3 млн євро.

Як розповів Петро Порошенко, знадобилося три з половиною місяці, щоб після низки переговорів та отримання експортних ліцензій бронемашини прибули у ЗСУ. Вперше в історії бойові бронемашини були продані благодійному фонду та волонтерам з України. Контракт вдалося реалізувати максимально швидко за підтримки уряду Італії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти на Херсонщині розстріляли колаборантку, але офіційно заявили про "трагічну загибель"

четвер, 25 квітень 2024, 20:52

Російські окупанти на Херсонщині розстріляли колаборантку Любов Тимчак. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав журналіст та блогер Денис Казанський, передають Патріоти України. За його словами, російські ЗМІ публікують новину, що жінка “трагічно ...

"Перевзувся!": На росТБ засудили Трампа, який не завадив Конгресу проголосувати за виділення допомоги Україні

четвер, 25 квітень 2024, 20:44

Російські пропагандисти звинуватили колишнього президента США Дональда Трампа в тому, що він “перевзувся”. На думку рупорів Кремля, він повинен був завадити виділенню Україні військової допомоги. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав журналіст т...