Бронетехніка ЗСУ на Запоріжжі змогла подолати лінію Суровікіна та "зуби дракона", - ЗМІ

Українська важка техніка вперше подолала російські укріплення першої лінії Суровікіна у районі села Вербове у Запорізькій області. Про це повідомляють OSINT-аналітики, які роблять висновок щодо опублікованого відео з українською важкою технікою, передають Патріоти України.

Аналітик американського Інституту вивчення війни (ISW) Джордж Баррос вважає, що важка техніка вперше подолала протитранспортний рів та "зуби дракона" на цьому напрямі. Як зазначає військовий аналітик Роб Лі, оборонну лінію пройшли броньовані машини Stryker, БМП Marder і БТР MaxxPro.

Баррос додає, що українська техніка на відео, швидше за все, їхала по дорозі, яка, мабуть, була збережена при будівництві рову та прокладанні лінії з "зубами дракона". Це, ймовірно, свідчить про те, що ЗСУ могли розгромити російську оборону на цій ділянці, додає експерт.

Просування української важкої техніки у цьому районі — значний розвиток ситуації на фронті, зазначив Роб Лі. Ймовірно, що українські сили готуються до нового наступу, вважає Баррос.

Відзначимо, що українські війська вперше подолали оборонні споруди в районі Вербового наприкінці серпня. На початку вересня ЗСУ вдалося розширити пролом у російській обороні. При цьому аналітики ISW тоді наголошували на тому, що не можуть говорити про прорив лінії Суровікіна, оскільки в цьому районі ще не з'явилася українська важка техніка.

Після перших повідомлень про успіхи України в Запорізькій області західні спецслужби почали відчувати обережний оптимізм щодо перспектив подальшого просування ЗСУ у напрямку Токмака.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...