Британія пропонує "полювати" на російські нафтові танкери: Експерт оцінив перспективи заяви Кемерона

Заява міністра закордонних справ Британії Девіда Кемерона про необхідність почати полювання на "примарний флот" танкерів, що перевозить російську нафту, є скоріше декларативною. Таку думку висловив експерт Інституту енергетичних досліджень Юрій Корольчук, передають Патріоти України.

Корольчук припускає, що заява про "полювання на російські танкери" радше є відповіддю на погрози Путіна передати далекобійну зброю третім країнам, які атакуватимуть країни НАТО.

Експерт зауважив, що в роботі такого флоту зацікавлені різні країни, які купують російську нафту напряму або через посередницькі схеми. "Відповідно, усі ці країни, які купували, тобто Індія, Китай, Туреччина, ОАЕ, ті, хто бере участь у цих всіх посередницьких схемах з перекупки нафти та подальшого її перепродажу, вони фактично і зацікавлені. Те ж саме стосується і страхових компаній, які приймають для себе рішення далі співпрацювати з Росією і страхувати ці танкери.

Тому наразі ці заяви про те, що будуть переслідувати, я б більше оцінював як політично-військову дискусію, як обмін тезами та думками", – сказав Корольчук.

Він наголосив, що нафта залишається потужним ресурсом, а всі "розмови про те, щоб зменшити видобуток російської нафти, стикаються з реальністю, яка полягає у тому, що наразі нема де взяти ту нафту".

"Тому я вважаю, що на сьогодні це (заяви про полювання на російські танкери – ред.) є лише продовженням загальної дискусії, яка реального ефекту не може дати", – підсумував експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Лише за останній місяць знищено 15 українських артсистем: РФ значно збільшила виробництво "Ланцетів". Наскільки це небезпечно для ЗСУ - Forbes

середа, 26 червень 2024, 8:05

Безпілотний літальний апарат-камікадзе "Ланцет" став одним з найефективніших видів зброї агресора. Але насправді він не настільки ефективний, як міг би бути, пише Forbes. "Ланцет" – це досить великий дрон-камікадзе, яким оператор керує в режимі реально...

Народні прикмети на 26 червня. Кому цього дня прийнято особливо молитися за дітей

середа, 26 червень 2024, 7:05

26 червня за новим календарним стилем (9 липня - за старим) - день пам'яті преподобного Іоана, єпископа Готського, і чудотворної Тихвінської ікони Божої Матері . 26 червня за старим календарним стилем - день пам'яті мучениці Акіліни Старшої. . Іоан жи...