Британський аналітик дав прогноз, коли Україна "виб'є" РФ з усіх територій

Британський професор і колишній генеральний директор Королівського інституту об'єднаних озброєнь Майкл Кларк оцінив успіхи Збройних Сил України і зазначив, що зараз росіяни перебувають під тиском і можуть зламатися. Аналітик вважає, що у нашої країни є шанси на "величезну перемогу". Про це професор розповів Sky News, передають Патріоти України.

"Українці просуваються приблизно на 20 км в день. Вони дотримуються стандартного військового принципу: двоє попереду, один ззаду", - заявив Кларк і зазначив, що у ЗСУ є додаткова дивізія, яку поки що не вивели на фронт.

За словами експерта, зараз в України є вибір і ми можемо вирішувати, що робити далі. А РФ опинилася чи не в глухому куті.

"У росіян зараз не так багато варіантів, тому що вони повністю напружені, і їм буде потрібний час, щоб отримати підкріплення... Росіяни явно знаходяться під тиском, і вони можуть зламатися, але можуть і не зламатися", - вважає аналітик.

Також він навів непідтверджену інформацію про те, що на Херсонщині в деяких районах окупанти вже могли припинити відкривати вогонь і капітулюватися, так як у них просто немає боєприпасів. ЗСУ завдали серію ударів по мостах, завдяки чому рашисти позбулися логістики і не можуть отримувати підкріплення.

"Стратегічно Херсон є більш важливим місцем. Херсон - єдине велике місто, яке окупували росіяни. Він контролює доступ до Криму і контролює частину гідроелектроенергії, яка йде до Криму. Якщо українцям вдасться повернути собі все узбережжя Херсонської області, то весь Крим опиниться в межах досяжності їх артилерії і ракет", - заявив експерт і додав, що Україна може обмежити можливості російських військових на тимчасово окупованому півострові.

За словами Кларка, на даний момент найбільш вірогідним результатом ситуації на фронті може стати нестабільне припинення вогню в наступному році. Він зазначив, що таке припинення вогню відбуватиметься на більш "сприятливих умовах", про які ще тиждень тому навіть не йшлося.

"Я думаю, що в українців у другій половині зими може бути шанс викинути росіян з усіх територій, які ті захопили з лютого цього року. І це буде величезною перемогою", - резюмував аналітик.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Протягом кількох крайніх діб почала загострюватись ситуація на Краматорському та Покровському операційних напрямках, й явно не на користь ЗСУ, - Костянтин Машовець

середа, 24 квітень 2024, 9:32

1. Почнемо з Краматорського... Очевидно, командування угрупування військ (УВ) противника "Юг", на напрямку докладання своїх основних зусиль, а це зараз - м.Часів Яр та прилеглі райони, прагне вже найближчим часом добитися більш-менш значних успіхів. На...

Тилові журналісти легковажать: Боєць ЗСУ розповів про переваги російського "танка-мангала" під час ворожих штурмів

середа, 24 квітень 2024, 9:05

Хоч танк і не маневрений та має багато недоліків, він може виконати свою місію під час штурму — завести колону в населений пункт і стріляти просто в лоб, говорить командир танкового підрозділу. . Останнім часом дедалі частіше з'являються повідомлення ...