БТР M113 "засвітився" у ЗСУ з новим бойовим модулем, який допоможе вирішити поширену проблему (відео)

Бойовий модуль Sarp Dual від Aselsan

Українські військові використовують на полі бою американські бронетранспортери M113 з турецькими бойовими модулями Sarp Dual

Пресслужба 1-ї окремої бригади спеціального призначення ім. Івана Богуна оприлюднила відео, в якому українські військові розповіли про досвід експлуатації на Лиманському напрямку модифікованого американського бронетранспортера M113 з озброєнням турецького виробництва.

Йдеться про бойовий модуль Sarp Dual від оборонної компанії Aselsan з Туреччини, який наші військові використовують для протидії ворожим безпілотним літальним апаратам.

Бойовий модуль Sarp Dual, встановлений на бронетранспортер М113 Цей бойовий модуль може бути оснащений 7,62-мм (боєзапас до 1500 пострілів) чи 12,7-мм кулеметом (до 400 пострілів) або ж 40-мм гранатометом (96 гранат) і ще 7,62-мм кулеметом як допоміжною зброєю (у цьому варіанті до 400 пострілів).

Як розповідає військовий, в українському варіанті бойовий модуль оснащується 12,7-мм кулеметом НСВ "Утьос" як головне озброєння і 7,62-мм ПКМ як допоміжне: "Інші кулемети поставити наразі не можна, бо всі штатні місця розроблені безпосередньо для них".

Модуль дистанційно керований, управління здійснюється безпосередньо зсередини бронетранспортера, але за потреби Sarp Dual також можна використовувати і в ручному режимі.

Завдяки стабілізації Sarp Dual може знищувати рухомі цілі. "Є автозахоплення цілі, тобто наводимо на ціль, захоплюємо її і далі установка вже веде її самостійно, — розповідає військовий про особливості використання Sarp Dual. — Розраховує все, балістику розраховує вже комп’ютер безпосередньо, ти просто натискаєш на спусковий гачок".

БТР M113 з турецьким бойовим модулем Sarp Dual
Разом з тим, такий бойовий модуль має певні обмеження у знищенні малорозмірних цілей: "Чим менше ціль, тим менше відсоток ураження, важче уразити ціль, бо розліт куль має певні свої параметри".

Вага бойового модуля без озброєння, броні та боєприпасів становить менш як 250 кг, висота — менш як 90 см, водночас вага внутрішніх блоків управління, які встановлені безпосередньо в машині — до 40 кг.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 28 липня. Українки здавна у цей день уникали рукоділля

неділя, 28 липень 2024, 7:05

28 липня за новим церковним календарем (10 серпня за старим) - день пам'яті апостолів від 70-ти Прохора, Пармена та інших. У народі день прозвали Прохори-Пармени. За старим календарним стилем - день пам'яті святого князя Володимира Великого і Хрещення ...

Росія намагається скопіювати морські дрони України, але це провал, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 0:12

Україна заявила, що Росія копіює морські безпілотники, вчившись на фрагментах українських. Однак експерт із бойових безпілотників сказав, що це навряд чи принесе велику допомогу та може виявитися даремним витрачанням російських ресурсів, передають Патр...