"Буде прорив на трьох фронтах": Військовий експерт розповів, на яких напрямках зараз просуваються ЗСУ

Українські сили вже прийшли в рух. Незабаром може статися прорив відразу на декількох напрямках. Такий прогноз озвучив військовий експерт Роман Світан в бесіді з Юлією Латиніною, зазначивши, що напрямок Криму - найкращий варіант, який зараз вже можна проводити, передають Патріоти України.

"Після того, як наші оперативно-тактичні групи відіб'ють Нову Каховку, далі війська переправляться по Каховській ГЕС, по Каховській дамбі в район Нової Каховки. Там буде організований певний плацдарм, з якого можна зробити один танковий перехід і опинитися в Криму. Саме цей рух і мали на увазі більшість спікерів, які говорили, що українські війська до нового року зайдуть до Криму. Саме цей варіант на даний момент і виконується. Армійська арта перемелює росіян біля Нової Каховки. Наші групи вже переправляються на лівий берег", - каже Світан.

Також, за його словами, другий варіант просування ЗСУ - основний - з Оріхового на Токмак і далі в Мелітополь. "Цей рух є. Причому він зараз трохи східніше - починається з-під Гуляйполя. Вже почали рухатися наші війська в бік Полог. Не по 10 км в день, але йде постійний рух. З-під Полог вже побігли деякі російські частини, дезертують і частково мобілізовані. Йдуть так само і окупаційні органи. Цікаво те, що з правого берега Херсонської області вони йшли в Крим. А зараз з лівого берега Херсонської області, з Токмака окупанти йдуть на Маріуполь. Тобто вони прекрасно розуміють, що наш рух далі буде окупувати їх у Криму. Тому відразу йдуть у бік Росії - на Маріуполь і далі на Ростов", - зазначив Світан.

Експерт підсумував: найближчим часом рух ЗСУ розпочнеться за трьома перспективними напрямками одномоментно:

  • з-під Каховки на Армянськ,
  • з-під Гуляйполя на Оріхове в бік Токмака на Мелітополь,
  • і, швидше за все, починає рухатися сватівське угруповання українських військ.

"Там підсохло, вистачає військ, щоб прорвати лінію фронту, яку вони так і не змогли вибудувати - від Сватового до Кремінної. А прорив цієї лінії фронту, в залежності від задуму головкому, - це вихід на Луганськ. При чому там є цікава опція при виході на Луганськ (це буде залежати від сил і засобів) - його (Луганськ - ред.) можна не брати, а обійти зі сходу і далі піти на Таганрог і тоді все російське угруповання, яке зараз знаходиться на території України, опиниться в оперативному котлі", - зазначив Світан.

За його словами, вихід наших військ через Луганськ на Красний Дон і Таганрог відсікає все донецьке, запорізьке і херсонсько-кримське угруповання росіян від сухопутного коридору. "Але для цього треба дуже багато наступальної техніки. Нам потрібна броня. Особовий склад є, нам не вистачає броні. Тому якщо натовські наради, які пройшли напередодні, закінчаться ухваленням рішення і нам передадуть броню (хоча б легку броню), то ми можемо виконати ще й такий цікавий рух", - прогнозує експерт.

Варто зазначити, що секретар РНБО Данілов заявив, що Московії навіть не уявляє, скільки зброї таємно передається союзниками до України. Сподіватимемось, що це стосується в достатній кількості і бронетехніки.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...