Будівельна піраміда та власний "кишеньковий" банк: Ексдепутат міськради Чернігова залишив без квартир сотні людей

У Чернігові розгорівся масштабний будівельний скандал: власник будівельної компанії "Основа-Буд-7" та уже колишній депутат міської ради Юрій Тарасовець залишив сотні чернігівців без житла, не виконавши зобов'язань перед покупцями. Збитки оцінюються орієнтовно у 20 млн доларів, повідомляють Патріоти України.

Чернігівці інвестували значні кошти в його новобудови, але велика частина об’єктів не були здані в експлуатацію. Серед найвідоміших – ЖК "КиївSky". "Будинок на вулиці Київська, 7 мав бути зданий ще 1,5 роки тому. Ми чекали, але забудовник постійно знаходить нові причини для затримки. Тепер він вимагає додаткових доплат, і немає гарантій, що це закінчиться", — обурювалась чернігівчанка Руслана Яковлєва ще влітку 2022 року. З того моменту ситуація не змінилась.

Складнощі в компанії Тарасовця не тільки з введенням в експлуатацію, а також з підключенням до міських комунікацій. Видання зазначає, що до будинку преміум-класу “КиївSky” не проведена електрика та опалення. Людям був обіцяний дім з автономним опаленням у квартирах, але цього немає. Обіцяний підземний паркінг також не був збудований.

Проблеми не обмежуються лише "КиївSky". У мікрорайоні "Масани" покупців квартир забудовник змусив додатково сплатити 200-230 тисяч гривень за вже куплені квартири, інакше їм відмовляли в оформленні основного договору.

“Тому, хто не погоджувався на такі умови, обіцяли повернути гроші. Утім, навіть з поверненням коштів люди залишились би у великому мінусі: "Основа Буд-7" пропонувала повернути по 10 500 грн за квадратний метр, які люди вкладали на початку будівництва, хоча станом на 2022 рік квадратний метр коштував уже 27-29 тисяч грн”, - зазначає видання Telegraf.

Видання акцентує увагу, що бізнес Юрія Тарасовця був побудований за принципом будівельної піраміди. До справи залучений місцевий Полікомбанк, який належить батькові Юрія Миколі Тарасовцю. Будівельний бізнес сім’ї кредитує власний “кишеньковий” банк за рахунок вкладників та інвесторів. “Проблема у тому, що його будівельний бізнес може спрацювати як мильна бульбашка, залишивши людей без квартир, а місто – із недобудовами та неліквідними активами”, - підсумовують автори розслідування.

На початку року Тарасовець склав депутатський мандат, а зараз, за інформацією видання, розпродає активи та планує втекти з України. Поки він не втік, експерти радять чернігівцям негайно звертатися до суду, щоб спробувати повернути хоча б частину своїх коштів.

Джерело: Телеграф
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Озирнуся в минуле

середа, 28 серпень 2024, 16:50

Лист із дороги. Публічний лист побратиму Олександру Шпаку. Вельмишановний, пане-добродію, Олександре Григоровичу! . Щиро й сердечно вітаю тебе з близьким завершенням ще одного літа. Якраз ця спасівська пора, з білотуманним передвересенням у яругах, бал...

Будівельна піраміда та власний "кишеньковий" банк: Ексдепутат міськради Чернігова залишив без квартир сотні людей

середа, 28 серпень 2024, 15:02

У Чернігові розгорівся масштабний будівельний скандал: власник будівельної компанії "Основа-Буд-7" та уже колишній депутат міської ради Юрій Тарасовець залишив сотні чернігівців без житла, не виконавши зобов'язань перед покупцями. Збитки оцінюються орі...