Будівельний бізнес Медведчука записано на пенсіонерку зі Львова, - журналістське розслідування

Колишні українські депутати Віктор Медведчук та Тарас Козак записали свій будівельний бізнес в Україні на 62-річну пенсіонерку зі Львова Ольгу Куц. Про це повідомляє Bihus.info, передають Патріоти України.

У розслідуванні журналістів йдеться про те, що сама жінка не знала, що володіє великими компаніями. «Бізнесвумен зі Львова з активами на сотні мільйонів, яка навіть про назви компаній, якими володіє, дізналася від нас» — так описують вони цю жінку у публікації.

Журналісти Bihus.info із посиланням на київських девелоперів стверджують, що навесні 2020 року Медведчук став партнером Вадима Столара у будівельному бізнесі з часткою 66%. Тоді ж ім'я Куц вперше з'явилося серед бенефіціарів кількох київських компаній:

  • ТОВ Таун Ленд Компані (замовник будівництва ЖК Поетика на вулиці Дегтярівській);
  • ТОВ Істбуд (власник 0,8 га на бульварі Міхновського, біля Батьківщини-матері, земля призначена під забудову);
  • ТОВ Промтек (орендар 1 га на Борщагівці, земля призначена під забудову);
  • ТОВ Магеллан Проджект (власник десятка земельних ділянок у садовому товаристві у Дарницькому районі).

Спочатку її частка становила 66% у кожній із цих компаній, а зараз Куц залишається номінальним власником 55% у перших трьох. Решту володіють люди з оточення Столара та Медведчука, стверджується у розслідуванні.

Те, що вона не справжня власниця, жінка підтвердила сама. «Я працювала у фірмі, де керівництво вів Богдан Козак [брат Тараса Козака]. Він попросив, щоб я дала довіреність. Я там жодної діяльності не веду, грошей не отримувала», - розповіла вона.

Співробітники СБУ затримали Медведчука 12 квітня, коли він, за даними правоохоронців, намагався залишити країну, переодягнувшись у військову форму. Тодішній голова СБУ Іван Баканов заявив, що політику допомагала ФСБ.

16 квітня Личаківський райсуд Львова відправив Медведчука під варту без можливості застави.

22 вересня стало відомо, що Україна віддала країні-агресору нардепа Медведчука в обмін на 210 військовослужбовців.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Відбувалися стрілкові бої з міста, але в Часів Яр ворог не зайшов, - Кирило Сазонов

четвер, 9 травень 2024, 12:27

Військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов зазначив, що оперативна ситуація в Часовому Яру дуже важка. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "У Часів Яр росіяни не зайшли, хоча два тижні активно намагалися. ...

Бацька та його шпіц Умка: Хто з президентів приїхав на "парад побєди" у Москві

четвер, 9 травень 2024, 11:59

На "парад перемоги", 9 травня, в столицю країни-агресора Москву приїхали представники країн "третього світу" і собака Олександра Лукашенка - шпіц Умка. Про це повідомляє низка Telegram-каналів, передають Патріоти України. "Почесними гостями на військов...