"Будівництво держави підмінялося тупим піаром, який позитивно діє на шанувальників президента. Але коли стріляють по авто фаворита - ніякий піар вже не спрацьовує", - Портников

"Замах на помічника президента України Сергія Шефіра - одного з найвпливовіших "царедворців" у оточенні Володимира Зеленського - продемонстрував рівень розбалансування держави та її інституцій і поступове, але непереборне скочування держави до епохи бандитських розборок 90-х років", - пише оглядач Віталій Портников на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Термін "царедворець" по відношенню до Шефіра я обрав зовсім не як метафору. Ми прекрасно розуміємо, що помічник президента - зовсім не чиновник, не державний службовець, як і багато інших людей з найближчого оточення Зеленського. Він саме царедворець, соратник, той, хто прийшов до влади разом із Зеленським і разом з ним з влади і піде.

Саме тому у тій кланової конкуренції, яка зараз спостерігається в країні і яка стала набувати тепер виразного кримінального присмаку, Шефір може сприйматися не як представник держави, а як представник клану "95 кварталу", що намагається взяти реванш за животіння на корпоративах. І ставлення до нього і інших близьких соратників Зеленського може не відрізнятися від ставлення до представників родини Віктора Януковича, які теж намагалися взяти реванш за тривале перебування на других ролях у олігархічному середовищі.

Різниця тільки в тому, що до початку подій 2013-2014 років Янукович контролював силову вертикаль, розбалансування спостерігалося насамперед на рівні економічних відомств і не потрібних "гаранту" Збройних сил - що і призвело до незворотних наслідків. А зараз ми можемо говорити вже про повне розбалансування всіх державних інституцій. Будівництво держави підміняється тупим піаром, який позитивно діє на шанувальників президента. Але коли стріляють по машині високопоставленого фаворита - ніякий піар вже не спрацьовує. Як не спрацює жодний піар, коли почнеться неминучий у такій ситуації соціальний крах.

І тут найголовніше - які висновки для себе зробить влада. Чи зрозуміє вона, що потрібно будувати державу - інакше з країни, яка прагнула до Європи, ми перетворимося на країну, яка опинилася у Африці. Або спробує скористатися злочином, щоб створити умови для утвердження авторитарного режиму без ефективних інституцій - і тоді ми опинимося у Африці ще раніше, ніж нам здається".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗСУ вдалося вибити противника з двох позицій на Бахмутському напрямку, - комбат 92-ї омбр

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:15

Командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої механізованої бригади Юрій Федоренко заявив, що у Часовому Яру противника немає, місто повністю контролюється Силами оборони України, передають Патріоти України. "Бойо...

Окупанти хотіли вкрасти українську міну, але щось пішло не так (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:44

Українські захисники з тактичної групи «Адам» влаштували пастку для надмірно цікавих російських загарбників. Відповідним відео поділився у себе у Telegram-каналі журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України. Скориставшись непереборною тягою окупа...