Будьте обережні! Україну наповнила підроблена кава

​В Україні все частіше виявляють підробки найпопулярніших продуктів з великим акцизом або високою націнкою виробника.

Кава - у списку найбільш популярних продуктів для незаконного виготовлення та продажу. За даними експерта Європейської бізнес-асоціації Сергія Вербова, на українському ринку частка підробленої сублімованої кави становить близько 40%. Нерозчинну каву підробляють менше. Про це він заявив в ефірі телеканалу "Україна 24", передають Патріоти України.

"Основна рекомендація – купувати каву в магазинах, оскільки відкриті ринки та інтернет заполонила підроблена харчова продукція. Споживач не захищений, не отримує чек, тому рекомендація – фіскальний чек і магазини. Сам я використовую розчинну каву", – вважає експерт.

Своєю чергою, технолог кавового виробництва Христина Радчук пояснила, що під виглядом кави споживачі часто купують кавовий напій, який містить різні добавки.

"Розподілімо два поняття. Є натуральна розчинна кава, до складу якої має входити тільки кава – і нічого більше. І є кавові напої. До складу таких напоїв може входити 15% кави, а все інше – це злакові добавки. З чим найчастіше пов'язаний фальсифікат – що на сьогодні в Україні замість натуральної кави споживачеві пропонують кавовий напій, до його складу можуть входити цикорій, ячмінь та інші розчинні злакові продукти. Цілком можливо, що до фальсифікату, крім кофеїну, додають ще ароматичні добавки. На жаль, коли ми говоримо про якість і безпеку продукції – це речі абсолютно неконтрольовані", – зазначила Радчук.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...