
Ковбаса в магазинах часто містить різні добавки, які можуть бути шкідливі для здоров'я. Про це розповів в ефірі телеканалу "Україна 24" завідувач кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів, професор, доктор технічних наук Василь Пасічний, передають Патріоти України.
"У ковбасах, що містять м'ясо, треба більше контролювати вміст м'яса механічного обвалювання, оскільки дана сировина виходить при додаванні кісток, і в принципі містить не зовсім корисні речовини", - повідомив Пасічний.
Своєю чергою доктор медичних наук, гастроентеролог Вадим Шипулін на запитання, які добавки в ковбасі найстрашніші, відповів: "Різні добавки. Багато зашифровані певними "ешками". Наприклад, зараз у ковбасу досить часто додають глютен. Зараз гастроентерологи кажуть, що приблизно 1 з 300 осіб має непереносність глютену, і безумовно, навіть у невеликій кількості глютен може викликати проблеми з кишківником".
Війна зруйнувала не лише міста і села, але й унікальні екосистеми країни. Поки українці сподіваються на завершення конфлікту, екологи попереджають і малюють нову географічну карту України – з кількома великими червоними зонами, куди людям краще не пове...
Військові 7-го корпусу Десантно-штурмових військ повідомили, що Мирноград залишається під контролем ЗСУ, спростувавши поширену росіянами інформацію про нібито окупацію міста. Про це інформує пресслужба 7-го корпусу ДШВ, передають Патріоти України. За і...