Ковбаса в магазинах часто містить різні добавки, які можуть бути шкідливі для здоров'я. Про це розповів в ефірі телеканалу "Україна 24" завідувач кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів, професор, доктор технічних наук Василь Пасічний, передають Патріоти України.
"У ковбасах, що містять м'ясо, треба більше контролювати вміст м'яса механічного обвалювання, оскільки дана сировина виходить при додаванні кісток, і в принципі містить не зовсім корисні речовини", - повідомив Пасічний.
Своєю чергою доктор медичних наук, гастроентеролог Вадим Шипулін на запитання, які добавки в ковбасі найстрашніші, відповів: "Різні добавки. Багато зашифровані певними "ешками". Наприклад, зараз у ковбасу досить часто додають глютен. Зараз гастроентерологи кажуть, що приблизно 1 з 300 осіб має непереносність глютену, і безумовно, навіть у невеликій кількості глютен може викликати проблеми з кишківником".
27 серпня за новим церковним календарем (9 вересня за старим) - день пам'яті преподобного Пимена Великого, а також Кукші, ієромонаха, і Пимена Постника, Печерських. За старим календарним стилем - день пам'яті малого пророка Михея і перенесення мощей пр...
У Державному музеї авіації імені Антонова в Києві зберігається унікальний експонат – єдиний стратегічний бомбардувальник, який вдалося врятувати від знищення під час ядерного роззброєння України на початку 2000-х років. Провідний науковий співробітник ...