Будьте обережні, або Ковбаса з "сюрпризом": Українцям розповіли про небезпечні добавки

Лікар відповів на запитання, які добавки в ковбасі найстрашніші.

Ковбаса в магазинах часто містить різні добавки, які можуть бути шкідливі для здоров'я. Про це розповів в ефірі телеканалу "Україна 24" завідувач кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів, професор, доктор технічних наук Василь Пасічний, передають Патріоти України.

"У ковбасах, що містять м'ясо, треба більше контролювати вміст м'яса механічного обвалювання, оскільки дана сировина виходить при додаванні кісток, і в принципі містить не зовсім корисні речовини", - повідомив Пасічний.

Своєю чергою доктор медичних наук, гастроентеролог Вадим Шипулін на запитання, які добавки в ковбасі найстрашніші, відповів: "Різні добавки. Багато зашифровані певними "ешками". Наприклад, зараз у ковбасу досить часто додають глютен. Зараз гастроентерологи кажуть, що приблизно 1 з 300 осіб має непереносність глютену, і безумовно, навіть у невеликій кількості глютен може викликати проблеми з кишківником".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Адміністрація Трампа фактично дозволила Україні атакувати російський "тіньовий флот" - ЗМІ

п’ятниця, 12 грудень 2025, 23:02

Адміністрація президента США Дональда Трампа фактично дозволила Україні завдавати ударів по російському «тіньовому флоту». Про це повідомляє видання The Atlantic з посиланням на американських і українських чиновників, передають Патріоти України. Зазнач...

Кожного разу, коли відбуваються діалоги між Москвою й Вашингтоном, для Трампа є пряники. Хоча про це мовчать, - Роман Безсмертний

п’ятниця, 12 грудень 2025, 22:41

"Чому метушиться Трамп? Дає вказівки Віткоффу, Кушнеру, Рубіо вибудовувати з нами певну тактику. Він нервує тому, що кожного разу, коли відбуваються діалоги між Москвою й Вашингтоном, для нього є пряники. Останній, про який зараз чомусь мовчать, – це т...