
Ковбаса в магазинах часто містить різні добавки, які можуть бути шкідливі для здоров'я. Про це розповів в ефірі телеканалу "Україна 24" завідувач кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів, професор, доктор технічних наук Василь Пасічний, передають Патріоти України.
"У ковбасах, що містять м'ясо, треба більше контролювати вміст м'яса механічного обвалювання, оскільки дана сировина виходить при додаванні кісток, і в принципі містить не зовсім корисні речовини", - повідомив Пасічний.
Своєю чергою доктор медичних наук, гастроентеролог Вадим Шипулін на запитання, які добавки в ковбасі найстрашніші, відповів: "Різні добавки. Багато зашифровані певними "ешками". Наприклад, зараз у ковбасу досить часто додають глютен. Зараз гастроентерологи кажуть, що приблизно 1 з 300 осіб має непереносність глютену, і безумовно, навіть у невеликій кількості глютен може викликати проблеми з кишківником".
Підсанкційний російський нафтовий танкер Seahorse, який прямував у Венесуелу, розгорнувся в Карибському морі через появу есмінця США USS Stockdale. Про це 21 листопада повідомляє Bloomberg із посиланням на сервіси відстеження суден, передають Патріоти ...
Професорка кафедри іноземних мов історичного та філософського факультетів Світлана Чернишова, дружина колишнього віцепрем’єр-міністра Олексія Чернишова, востаннє з’являлася на роботі наприкінці жовтня 2025 року. Про це повідомляє Слідство. Інфо, переда...