
Ковбаса в магазинах часто містить різні добавки, які можуть бути шкідливі для здоров'я. Про це розповів в ефірі телеканалу "Україна 24" завідувач кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів, професор, доктор технічних наук Василь Пасічний, передають Патріоти України.
"У ковбасах, що містять м'ясо, треба більше контролювати вміст м'яса механічного обвалювання, оскільки дана сировина виходить при додаванні кісток, і в принципі містить не зовсім корисні речовини", - повідомив Пасічний.
Своєю чергою доктор медичних наук, гастроентеролог Вадим Шипулін на запитання, які добавки в ковбасі найстрашніші, відповів: "Різні добавки. Багато зашифровані певними "ешками". Наприклад, зараз у ковбасу досить часто додають глютен. Зараз гастроентерологи кажуть, що приблизно 1 з 300 осіб має непереносність глютену, і безумовно, навіть у невеликій кількості глютен може викликати проблеми з кишківником".
Ми можемо встояти навіть при паузі фінансування з Європи та США, якщо наша влада зробить все зі своїх ресурсів. Про це розповів політик та ексгенпрокурор Юрій Луценко, передають Патріоти України. "Головне завдання державного бюджету - армія, а вже поті...
У Гуляйполі точаться бої, росіяни то просочуються, то українські військові їх вибивають, але потроху ситуація стабілізується. Таку думку висловив керівник Центру вивчення окупації Петро Андрющенко, передають Патріоти України. "Я би не сказав, що дозосе...