Ковбаса в магазинах часто містить різні добавки, які можуть бути шкідливі для здоров'я. Про це розповів в ефірі телеканалу "Україна 24" завідувач кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів, професор, доктор технічних наук Василь Пасічний, передають Патріоти України.
"У ковбасах, що містять м'ясо, треба більше контролювати вміст м'яса механічного обвалювання, оскільки дана сировина виходить при додаванні кісток, і в принципі містить не зовсім корисні речовини", - повідомив Пасічний.
Своєю чергою доктор медичних наук, гастроентеролог Вадим Шипулін на запитання, які добавки в ковбасі найстрашніші, відповів: "Різні добавки. Багато зашифровані певними "ешками". Наприклад, зараз у ковбасу досить часто додають глютен. Зараз гастроентерологи кажуть, що приблизно 1 з 300 осіб має непереносність глютену, і безумовно, навіть у невеликій кількості глютен може викликати проблеми з кишківником".
Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року та його фактичного провалу з перших днів виникало безліч прогнозів, як розвиватиметься ця війна, як швидко вона закінчиться і з яким результатом. Але жоден із "остаточних" прогнозів ...
1. Куп'янський напрямок . - Противник продовжує спроби "рішуче" розширити тактичний плацдарм на північ від міста в районі Дворічної та Новомлинська до оперативного рівня. Для цього його командування ввело у бій майже всю 69-ту мотострілецьку дивізію (...