Будьте обережні! Лікарка назвала небезпечну помилку, яку хворі допускають при лікуванні коронавірусу

Температура при COVID-19 є нормальним явищем, адже організм бореться із вірусом.

Людям з коронавірусом не варто збивати підвищену температуру тіла, адже в цей момент організм бореться із недугою. Алгоритм аналогічний тому, як при застуді із легкими симптомами. Значно ефективніше мати вдома пульсоксиметр для вимірювання вмісту кисню в крові, що допоможе встановити, чи потребує хворий на COVID-19 госпіталізації. Заслужена лікарка України Ольга Богомолець перелічила три фактори, коли можна збивати підвищену температуру тіла, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Медик каже, що вживати ліки для зниження температури тіла варто, коли вона піднялася до 38 градусів. Також до виключень вона віднесла ситуацію, коли в організмі через високу температуру починаються розлади і її не можна терпіти. "Якщо ви можете толерувати 38,5 – нормально, якщо можете 39 толерувати – супер. Вірусам значно тяжче, ніж вам, тому що в цей момент вони просто закипають в тій гарячій смолі, вони там гинуть", – зазначила Богомолець.

Водночас лікар радить людям, які захворіли на коронавірус і лікуються в домашніх умовах, окрім градусника придбати пульсоксиметр. Завдяки приладу хворі будуть стежити за своїм киснем в крові, а у разі його зниження, екстрено звернуться до лікарів. "Якщо сатурація нормальна, навіть при високій температурі, якщо навіть людина себе недобре почуває, тоді можна бути вдома і далі перевіряти показники в динаміці", – зауважила лікар.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...

Через антивоєнний значок: У Росії "герой СВО" погрожував застрелити перехожого (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 13:43

Російські воєнні злочинці, які повертаються додому з війни проти України, продовжують тероризувати вже власних співгромадян. Так, у місті Іваново один із так званих «героїв СВО» влаштував місцевому жителю справжній допит під дулом пістолета, погрожуючи...