Будьте обережні! Шахраї придумали нову схему обману

Банкомати в Україні "з'їдають" карти.

В Україні шахраї використовуй спеціальний прилад, який "захоплює" карту в банкоматі і не відпускає її до певної дії. Клієнт думає, що його карту "з'їло", дзвонить у банк і йде. А шахраї знімають кошти з чужого рахунку, передають Патріоти України з посиланням на Oбозреватель.

"Трапінг зараз не настільки поширений спосіб шахрайства, як тільки клієнт зателефонує в будь-який із банків, в якому він обслуговується, оператор одразу ж порадить йому нікуди не відходити від банкомата. Це фактично виключає можливість будь-якого шахрайства. Але є й інші випадки, коли картка не "вилазить" і клієнт просто її забуває", – розповідає представник пресслужби одного з великих банків.

Як захистити себе від схеми

Встановити ліміт на зняття готівки в банкоматі. У банківському додатку на ту картку, яку ви носите із собою, встановіть обмеження в 200-300 грн. Навіть якщо шахраї зможуть вкрасти дані, всі гроші роздобути не вийде.

Попросити банк випустити карту з чипом. Такі карти частіше коштують дорожче, але зняти з них дублікат значно складніше.

Прикривати рукою клавіатуру банкомата, коли набираєте пін-код. Якщо на пристрої встановлено камеру, вона не зможе "підглянути", які цифри ви набираєте.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Путіна з’явився новий ресурс для мобілізації: Роман Цимбалюк розповів, звідки в РФ візьмуть "гарматне м'ясо"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:51

Найближчим часом чисельність російської армії може збільшитися за рахунок жителів Оренбурзької області, яким треба заробити грошей на відновлення своїх будинків. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомив журналіст Роман Цимбалюк, передають Патріоти Україн...

Путін оголосив російським підприємцям про націоналізацію частини їхнього бізнесу. І жоден не назвав його бандитом – Невзоров

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:15

"Кремлівський упир дав рабам своїм чергову виставу. Путін належить до тих садистів, які люблять особисто катувати жертви, насолоджуючись їхнім жахом і покірністю. Йому подобається сам запах страху, який випромінює зал, очікуючи чергового кремлівського ...