Будьте обережні! Українців попередили про небезпечну дитячу іграшку

У Держпродспоживслужбі встановили ознаки невідповідності зазначеної іграшки вимогам пунктів 33 та 34 та пунктів 3 та 4 додатку 2 Технічного регламенту безпечності іграшок.

В Україні на ринку виявили небезпечну дитячу іграшку, після розваг з якою протягом дня постраждали десятки людей. Про це 23 лютого передали в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області на сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Йдеться про іграшку-конструктор "Неокуб", конструкція якої складена з однакових кулястих магнітів.

"Сьогодні десяткам дітей та підлітків була надана медична допомога від шкоди, завданої організму в результаті свідомого чи не свідомого ковтання деталей (елементів) даної іграшки", - йдеться в повідомленні.

У Держпродспоживслужбі встановили ознаки невідповідності зазначеної іграшки вимогам пунктів 33 та 34 та пунктів 3 та 4 додатку 2 Технічного регламенту безпечності іграшок.

Зважаючи на це, було прийнято рішення про проведення на Прикарпатті позапланових перевірок характеристик іграшок-конструкторів, у складі яких є магнітні елементи, що призводять до ризиків ковтання, удушення складними елементами такої продукції. Подібні іграшки за результатами рейдів будуть вилучати з обігу.

У відомстві показали, як виглядають небезпечні "Неокуби".

У Держпродспоживслужбі також нагадали продавцям дитячих товарів в Україні про закон "Про загальну безпечність нехарчової продукції", в 6-му пункті якого є вимога негайно повідомляти про продукцію, що становить ризики для споживачів (користувачів).

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знак долі: Що означає, коли ваш погляд привертають однакові цифри на годиннику

п’ятниця, 26 квітень 2024, 3:25

Феномен повторюваних цифр на годиннику породив різні тлумачення, забобони та вірування. Кожне число має своє значення і магічний сенс, а коли вони повторюються, то символізують щось важливе. . Якщо часто зустрічаються одиниці, це означає необхідність ...