"Будьте реалістами": Експерт розповів, коли Україна вступить до НАТО і чого чекати від саміту в Вільнюсі

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко заявив, що лічені дні залишилися до зустрічі НАТО, від якої, чомусь, багато українців очікують того, чого вони в результаті не отримають і будуть розчаровані, а саме - гарантій або ж безпосередньо самого вступу України до Альянсу, передають Патріоти України.

"Завищені очікування і нерозуміння процесів, що відбуваються, дуже часто валять наших громадян в стан натхненної розчарованості. Точно так само як проходить зараз наступ. Адже велика частина суспільства очікувала якогось блискавичного прориву і загального домінування", - написав він.

Експерт зазначив, що він протягом усього цього часу не змінив своєї думки - Україна не стане членом НАТО до тих пір поки не закінчиться війна. "Лише після цього вона увіллється в Північноатлантичний альянс з прискоренням, можливо, більшим ніж це зробила Фінляндія. Але не раніше. А ось чого можна очікувати? Розширення підтримки. Надання нової номенклатури озброєнь. Ряд нового формату ініціатив сприяють підвищенню обороноздатності України. Але проблема в тому, що все це буде вимовлено нецікавою, сірою, бюрократичною мовою", - вважає Коваленко.

Він упевнений, що все це допоможе нам бути сильніше. "Будьте реалістами, ніхто Україну не прийме в альянс поки йде війна, хоча Україна НАТО зараз, як гарант безпеки в Європі, потрібніше, ніж самій Україні, членство в НАТО", - додав аналітик.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...