Будьте (сидіть собі) здорові: Лікар спростував популярні міфи про геморой

Геморой – це розширення кровоносних судин, розташованих в анальному каналі і нижньої частини прямої кишки.

Гемороєм страждає 10-15% дорослого населення. Кров у розширеній судині застоюється, інколи це призводить до виникнення тромбу. Проктолог Олена Смирнова зазначила, що інформації про геморой багато, проте важливо розуміти, де правда, передають Патріоти України з посиланням на 24 канал.

Міф: "Геморой переростає в рак"

Рак кишківника не з'являється через геморой, але вони схожі за симптомами. А це ще одна причина при першому дискомфорті звернутися до лікаря.

Міф: "Біль в області заднього проходу це завжди геморой"

Насправді це можуть бути інші захворювання. Симптоми можуть бути схожими, тому точний діагноз може поставити тільки лікар.

Міф: "Не хочу звертатися до лікаря, обов'язково відправить на операцію"

Все залежить від ситуації, Вам необхідно проконсультуватися з лікарем і обговорити можливі варіанти лікування. Операції не варто боятися, вона призначається при необхідності і тільки з метою позбавити Вас від дискомфорту і болю.

Міф: "Лікар-проктолог лікує тільки геморой"

Ні, крім геморою ще парапроктит, свищі прямої кишки, анальні тріщини, крижово-куприкове нагноєння, синдром подразненого кишківника, поліпи, пухлини товстої і прямої кишки і це не весь перелік.

Міф: "Лікувати геморой дуже боляче"

Такі думки лише ускладнюють ситуацію. Чим швидше призначать грамотне лікування, тим менше болю людина відчує. Сучасне обладнання дозволяє безболісно провести обстеження і лікування.

Міф: "У людини багато гемороїдальних вузлів"

У людини є три гемороїдальні вузли. Вони є у кожної здорової людини і допомагають проштовхування калових мас по прямій кишці.

Міф: "Геморой через час певний час зникне"

Він не зникає і не пропадає сам, а стає небезпечнішим. І у підсумку людину може врятувати лише операція.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Москва перетвориться на фронтове місто як той Білгород? Скабєєва налякала своїх гостей властивостями озброєнь, які США передають Україні (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 9:52

"Російські пропагандисти ознайомилися зі списком озброєння, яке українці отримають від США, і тепер у прямому ефірі відсувають "червоні лінії" та шукають на карті місце для порятунку своїх сідниць, ближче до Північної Кореї", - іронізує журналіст Юрій ...

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...