Будьте уважні! Шахраї оформили на українку 30-тисячний кредит у "ПриватБанку": Історію злочину розповів чоловік потерпілої

Шахраї отримали доступ до чужого акаунту банківського додатка ПриватБанку. Після цього вони збільшили кредитний ліміт з нуля до 15 тис. грн і зняли його. А після в магазині побутової техніки витратили ще 15 тис. кедитних гривень, купивши товар в розстрочку, зазначають Патріоти України.

Про це чоловік постраждалої клієнтки розповів на спеціалізованому форумі "Мінфін". Спочатку шахраї "скинули" фінансовий номер і замість справжнього встановили свій контакт. Потім вони отримали доступ і до кредитного ліміту, і до можливості отримувати інші борги в мікрофінансових організаціях, оформляти розстрочки.

"По карті було піднято кредитний ліміт з "0" до 15000 грн і практично повністю в цей же день, пізно вночі, знятий готівкою трьома частинами. Спробували зайти в Приват24 через мобільну версію. У відповідь отримали черговий подарунок, такого фінансового номера в банку не існує", – розповідає клієнт.

Він запевняє, що карта зберігалася в "надійному місці", нікому її номер не передавали. "Сподіваюся, що служба безпеки банку дасть привід змінити мою думку і проведе свою роботу разом з співробітниками поліції, що увінчається реальним результатом з покаранням винних і"нагородженням" борговим пресом тих, хто його створив", – підсумував він.

Як не стати жертвою обману:
  • нікому не передавати номер своєї картки;
  • встановити ліміти по карті;
  • відслідковувати рух коштів, регулярно стежити за станом рахунку;
  • користуватися тільки тими банкоматами, які знаходяться під наглядом.

Така схема обману може статися, наприклад, якщо на банкоматі встановили пристрій для зчитування даних, що дозволяє створити дублікат карти і "підглянути" пароль. Після цього шахраї можуть в терміналі змінити фінансовий номер.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...