Про це у своєму блозі розповіла лікар-дієтолог, дерматокосметолог Ірина Лизун, передають Патріоти України.
"Надмірне споживання цукру здатне змінювати мікрофлору, а мікрофлора пов'язує імунні реакції організму. Трансжири з'являються, коли страви смажать на одному маслі кілька разів. Трансжирів багато в напівфабрикатах, вони негативно впливають на імунну функцію", - пояснила фахівець.
Також Лизун вказала на підсилювачі смаку, ароматизатори і різні Е-шки. "Зміст барвника в продукті харчування не принесе негативу. Але якщо людина постійно їсть щось з барвниками, ароматизаторами, сумарний вплив може позначатися негативно", - стверджує дієтолог.
За словами Лизун, небезпечним може виявитися навіть одноманітний раціон харчування. "Самий мінус - їжа з порожніми калоріями. Коли ми їмо звичайні природні продукти, їмо різноманітно, то волею неволею отримуємо весь спектр корисних речовин. Якщо у людини в раціоні день у день тільки картопля, макарони, свинина і огірки - автоматом назріває дефіцит. Те ж саме, якщо людина харчується фастфудом. Будь-який дефіцит буде критичний для імунітету", - додала лікар.
Сьогодні 19 травня. Триває 1181 доба мужньої оборони України проти навали російських окупантів. Ситуація на фронті загострюється. . Ворог формує охоплення Покровська зі східного флангу та з заходу на Костянтинівку. . Спираючись на трасу 0504 вони на с...
"Півтора року тому ми почали робити те, що роблять росіяни зараз із дронами, і ми прогнозували, що вони дійдуть цього. І ось це сталося. Тільки вони роблять усе набагато масштабніше, чим ми тоді", - пише екснардеп та військовий Єгор Фірсов на своїй сто...