Будьте здорові! Лікарка розповіла про продукти, що "вбивають" імунітет

Більшість продуктів харчування не завдадуть організму сильної шкоди. Однак високий вміст цукру і трансжирів може стати дуже небезпечним для здоров'я.

Про це у своєму блозі розповіла лікар-дієтолог, дерматокосметолог Ірина Лизун, передають Патріоти України.

"Надмірне споживання цукру здатне змінювати мікрофлору, а мікрофлора пов'язує імунні реакції організму. Трансжири з'являються, коли страви смажать на одному маслі кілька разів. Трансжирів багато в напівфабрикатах, вони негативно впливають на імунну функцію", - пояснила фахівець.

Також Лизун вказала на підсилювачі смаку, ароматизатори і різні Е-шки. "Зміст барвника в продукті харчування не принесе негативу. Але якщо людина постійно їсть щось з барвниками, ароматизаторами, сумарний вплив може позначатися негативно", - стверджує дієтолог.

За словами Лизун, небезпечним може виявитися навіть одноманітний раціон харчування. "Самий мінус - їжа з порожніми калоріями. Коли ми їмо звичайні природні продукти, їмо різноманітно, то волею неволею отримуємо весь спектр корисних речовин. Якщо у людини в раціоні день у день тільки картопля, макарони, свинина і огірки - автоматом назріває дефіцит. Те ж саме, якщо людина харчується фастфудом. Будь-який дефіцит буде критичний для імунітету", - додала лікар.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Оце уявлення Кулеби еталонної українки? У соцмережах захейтили створений МЗС цифровий аватар Вікторію за типово негроїдні риси

четвер, 2 травень 2024, 0:55

Модель, що слугувала прототипом аватара обурена расистськими, як на її думку, випадами. Критики ж творіння МЗС обурені, що державне відомство геть відкинуло красу притаманну співвітчизницям, згідно загальноприйнятій самоідентифікації. Соцмережами прон...