Будьте здорові! Як швидко вилікувати застуду після появи перших симптомів

Майже кожен принаймні раз на рік захворює застудою, а в міжсезоння і в період епідемії грипу тих людей більше.

Незабаром новорічні свята, які хоч в умовах карантину, але все ж зустрічатимуть українці. Тому, щоб не провести вихідні з ліками, у разі прояву перших симптомів застуди, потрібно одразу діяти. Перші 24 години вкрай важливі в процесі одужання, інакше звичайна застуда може загрожувати серйозними наслідками, передають Патріоти України з посиланням на журнал Единственная.

За перших симптомів застуди потрібно залишатися вдома, дотримуватися постільного режиму, пити багато рідини, провітрювати приміщення, переглянути свій раціон. У разі погіршення самопочуття, необхідно одразу звертатися за допомогою і не займатися самолікуванням.

Проте, якщо все ж відчувається легке нездужання, щоб не дати хворобі розвинутися, потрібно вживати багато рідини. Підійде чай з малиною, лимоном і липою, і обов'язково проста негазована вода кімнатної температури. Адже вона бере участь у процесах, які "вимивають" віруси з організму.

Прискорить одужання й вологе прибирання. Але за можливості це повинні зробити близькі чи рідні. Хворому слід дотримуватися постільного режиму і навіть за легких симптомів не займатися хатніми справами.

Одними з найбільш ефективних протизастудних процедур вважаються полоскання горла і промивання носа, які допомагають зняти набряк слизової оболонки, а також підвищити стійкість організму до вірусів та уникнути приєднання бактеріальної інфекції. Полоскати горло необхідно не менше семи разів на день.

Фахівці наголошують, що у жодному разі не можна вживати медичні препарати без призначення лікаря. Адже це передусім знизить імунітет організму, який перестане боротися з вірусом.

"Якщо думаєте, що наковтавшись всіх ліків з аптечки, можна уникнути застуди, не тіштеся ілюзією. Безконтрольне приймання медикаментів призведе до того, що імунітет остаточно "розслабиться" і буде боротися з інфекціями значно довше. Тим більше в жодному разі не слід вживати антибіотики без призначення лікаря! Вони абсолютно не ефективні проти вірусів, але мають багато побічних дій", - сказано в повідомленні.

Фахівці також радять користуватися судинозвужувальними краплями у разі різкого болю у вухах. Але за першої ж можливості необхідно звернутися до спеціаліста.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про мотивацію

п’ятниця, 17 травень 2024, 12:26

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...

В Україні затримали вугільного бізнесмена з Донеччини

п’ятниця, 17 травень 2024, 11:53

У п’ятницю, 17 травня, в Україні затримали бізнесмена Віталія Кропачова. Про це повідомили NV у ДБР, передають Патріоти України. У відомстві зазначили, що тривають активні оперативні дії. Причину затримання бізнесмена не повідомили. Віталій Кропачов — ...